Lohjan Teatterin esityskausi syksy 2023 – kevät 2024 tarjoilee yleisölle klassikoita ja suuria tunteita. 21.10. ensi-iltansa saa menestyselokuvaan Piukat paikat perustuva Sugar –musikaali, joka takuuvarmasti viihdyttää ja hauskuuttaa katsojia.

Työttömät muusikot Joe (roolissa vuorottelevat Tomi Tuominen / Samuel Nuutinen) ja Jerry (Jarno Brännfors) todistavat sattumalta mafiosojen veristä välienselvittelyä. Paetakseen gangstereita miehet keksivät pukeutua naisiksi ja pestautuvat naisorkesterin jäseniksi. Hullunhauskan tarinan juonenkäänteet aiheuttavat kaksikolle naurettavia tilanteita ja meheviä kommelluksia.

Orkesterin hehkeä solisti Sugar Kane (Henna-Riikka Rajaniemi) sulattaa oitis kaksikon sydämet, mutta miesten on väkisin yritettävä pitää yllä roolejaan naisina. Elokuvassa näyttävän pääroolin teki Marilyn Monroe. Musiikin sovituksista vastaa Tuomas Törmi.

Musikaalin on käsikirjoittanut Peter Stone, säveltänyt Jule Styne, alkuperäiset sanoitukset on tehnyt Bob Merrill ja suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo. Esitysoikeudet Concord Theatricals ja suomennosoikeudet Nordic Drama Corner. Musikaalin esitykset jatkuvat myös tammikuussa 2024.

Elämänmakuinen parisuhdedraama

Helmikuussa Lohjan Teatteri tarjoaa herkkupalan kaikille hyvän draaman ystäville. 17.2. ensi-iltansa saa Satu Rasilan käsikirjoittama, elämänmakuinen parisuhdedraama Ilman sinua.

Rasilan näytelmä kertoo avioliitoista. Niistä, jotka kestävät kaiken, ja niistä, jotka eivät. Se kertoo hienosti kahdesta pariskunnasta, joista kahden heistä suhde muuttuu liiankin läheiseksi, mistä seuraa kiihkeää draamaa molempiin pitkiin parisuhteisiin. Älykkäitä, suoria ja kipeitä keskusteluja keventää tarkkanäköinen huumori ja osuva tilannekomiikka.

Ilman sinua -draama pyörii perhe-elämän, pettämisen ja yhdessä jatkamisen edellytysten ympärillä ja liikkuu rakkauden ja seksin rajapinnoilla. Parisuhdedynamiikan kiemuroita avataan niin terapeutin vastaanotolla kuin arkisemmissa kohtaamisissa.

Ilman sinua nähtiin Turun kaupunginteatterissa suosittuna kantaesityksenä keväällä 2023.

Satuklassikko hurmaa lapsiperheet

Huhtikuun lopussa, 27.4. Lohjan Teatterissa nähdään hurmaava kantaesitys, satuklassikko Prinsessa Tähkäpää, joka saa Sari Niinikosken käsikirjoituksessa ja ohjauksessa uuden elämän sekoittuen muihin Grimmin tarinoihin.

Hauska ja jännittävä näytelmä alkaa siitä, kun perheeseen syntyy kovin toivottu lapsi. Tyttö nimetään Jorindaksi, jota vanhemmat kutsuvat myös omaksi prinsessakseen, koska hänellä on niin upea, pitkä, kultainen tukka. Naapurissa asuva ilkeä noita haluaa tytön itselleen ja sulkee tyttöparan korkeaan torniin, jossa ei ole lainkaan ovea eikä portaita. Uskaltaako yksikään urhea prinssi kiivetä torniin pelastamaan prinsessan?

Huikaisevan hieno lavastus ja satumaiset puvut tarjoavat jälleen kerran silmänruokaa kaiken ikäisille. Lohjan Teatterin laadukkaat lastennäytelmät on tehty nimenomaan koululaisia ja lapsiperheitä ajatellen!

Kaikki näytelmät ohjaa: Sari Niinikoski

Lavastaa: Jyrki Kakko

Puvustaa: Annukka Matilainen

Sugar – Piukat paikat –musikaali 21.10.-16.12.2023 ja 4.1.-13.1.2024

Ilman sinua –draama 17.2.-28.3.2024

Prinsessa Tähkäpää 27.4.-29.5.2024

Liput: www.netticket.fi/lohjan-teatteri (myös väliaikatarjoilut) sekä Lohjan Teatterin toimistosta (Laurinkatu 50, av. ti-to klo 13-16 ja pe klo 13-15), teatteri@lohja.fi, 044 369 1499.

Muut lipunmyyntipisteet: Lohjan kaupungin asiakaspalvelukeskus (Karstuntie 4), 040 Lohjan matkailupalvelukeskus (Laurinkatu 50, av. ark. klo 9-16), 044 369 1309. Lohjan ja Nummelan Prismat sekä muut NetTicketin myyntipisteet.

Henna-Riikka Rajaniemi loistaa tänä syksynä Sugar Kanen roolissa Sugar – Piukat paikat -musikaalissa Lohjan Teatterissa.

Kuva: Sari Niinikoski