Syksyn harmaus vaihtuu lumen ja etenkin joulun odotukseen tänäkin vuonna. Kulunut syksy on koronasta huolimatta antanut aihetta ahertamiseen hyvän mielen tuottamiseksi joulun aikaan. Lohjan Demarinaisia ( ja vähän miehiäkin on ollut kannustavassa hengessä mukana) on ajautunut pienen, lähes neuroottiselta vaikuttavan pakko-oireisen neulomisen valtaan ja siitä on todisteena iso kasa villasukkia ja vauvojen ensimyssyjä.

Työväentalolla on sunnuntaisin tavannut ”neuloosin” valtaan joutuneita naisia vaihtamassa villasukkiin ja vauvan myssyihin tarkoitettuja lankoja. Samalla on vaihdettu kahvikupposen äärellä kuulumiset ja kerätty kunkin kotonaan neulomia villasukkia ja myssyjä lahjoitusta varten.

Sunnuntaina 12.12. luovutettiin Lohjan kaupungin nuorisotoimelle kymmeneen eri nuorisotilaan tarkoitetut villasukkakassit. Jokaisessa kassissa oli 12 paria erikokoisia sukkia, joita nuoret nuorisotiloissa ollessaan saavat lainata lämmikkeeksi, sillä nuorisotiloissa ei sisällä käytetä kenkiä, vaan siellä ollaan pääasiassa sukkasillaan.

Lohjan kaupungin nuoriso- ja erityispalveluiden päällikön Merja Hukkasen mukana lähti 120 paria villasukkia, kymmenen isoa kassillista, jaettavaksi nuoriso-ohjaajien mukana eri pisteisiin: Nummelle, Pusulaan, Karjalohjalle, Sammattiin, Mäntynummelle, Routiolle, Virkkalaan, Ojamolle ja Lohjan keskustan nuorisotiloihin.

Vauvamyssyt vastaanotti Larissa Mbombo Lohjan sairaalan synnytysosastolta. Kirsi Oksanen toimitti 222 vauvamyssyä sairaalalle. (Kuvat: Sari Kettunen)

Myssyjä vastasyntyneille

Samana päivänä myös Lohjan sairaalan synnytysosastolle luovutettiin 222 vastasyntyneille lohjalaisille ja muualta tulleille Lohjalla syntyville vauvoille tarkoitettuja ensimyssyjä. Myssylahjoituksen vastaanotti Larissa Mbombo Lohjan sairaalan synnytysosastolta.

Tavoitteekseen demarinaiset ovat ottaneet 1 000 myssyä vuodessa, joten tästä ensimmäisestä lahjoitetusta erästä on vielä matkaa kokonaistavoitteen saavuttamiseen. Yhteistyöllä, lahjoitetuilla langoilla ja ahkerin käsin kutoen ja virkaten kuluu tuleva vuosi 2022 tuoden hyvää mieltä myös ensi vuoden aikana.

Viime ystävänpäivänä tervehdittiin lämpimästi eri puolilla Lohjaa sijaitsevien palvelu- ja asumispalveluyksiköiden asukkaita villasukkien ja lämmittävien myssyjen muodossa. Myös Routionmäen yhtenäiskoululle vietiin varasukkia, mikäli jollakulla sattuisi olemaan koulupäivän aikana tarvetta.

Hyvää tekevät kädet saavat siis jatkossakin ahertaa ympäri vuoden kaikkien lohjalaisten hyväksi tuottaen niin tekijöilleen kuin lahjoituskohteiden käyttäjille lämmikettä ja iloista mieltä.

Sari Kettunen

Lohjan kaupungin nuoriso-ja erityispalveluiden päällikkö Merja Hukkanen, Seija Ovaskainen, Virpi Mäkinen ja Kirsi Oksanen luovuttamassa sukkia. (Kuvat: Sari Kettunen)