Näin pääset jalkapallon MM-kisatunnelmaan kotoa käsin

FIFA:n järjestämät, viralliset vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat pelataan Venäjällä 14.6.—15.7., ja kisojen tunnelmaan pääsee helposti kotoakin käsin. Kyseessä on yksi vuoden suurimpia ja jännittävimpiä urheilutapahtumia, vaikka suomalaisia ei kisoissa nähdäkään. Yle näyttää kaikki ottelut koko tapahtuman ajan. Nähtäväksi jää, onko Saksa jälleen vahvoilla vai viekö mestaruuden jokin muu maa – suomalaiset vedonlyöjät puntaroivat jo vetojaan.

Lohjalla osaa otteluista pääsee seuraamaan paikallisissa baareissa, vaikka virallista kisakatsomoa ei olekaan. Ylen televisioimat kisat voi kuitenkin katsoa myös kätevästi esimerkiksi puhelimen ruudulta, sillä ne ovat saatavilla myös Yle Areenan kautta. Loma-aikaan kisojen seuraaminen mobiilina voikin olla kätevä ratkaisu.

Viime vuoden mestari Saksa on päässyt palkintosijoille jo jopa 12 kertaa, joten se on vahva ennakkosuosikki. Myös Latinalaisen Amerikan maita kannatetaan paljon, sillä esimerkiksi Brasilia, Argentiina ja Uruguay on nähty palkintopalleilla useampaan kertaan. Euroopan maista Italia, Ranska ja Alankomaat ovat perinteisesti pärjänneet hyvin Saksan lisäksi. Yllättäviäkin nousuja on silti nähty tapahtuman historiassa; kuten Turkin nousu pronssisijalle vuonna 2002 tai Ruotsin pronssi vuonna 1994. Taso on kuitenkin kova, ja harvalla maa pystyy yllätyksiin, kuten mitalitaulukoistakin näkee.

Edellä mainituista maista tulevat myös monet maailman arvostetuimmista pelaajista. Pelaajataulukoita ja jalkapalloa yleisesti seuraamalla pystyykin arvioimaan kunkin joukkueen kykyjä ja menestystä tarkemmin. Ennakkosuosikkien joukosta on kuitenkin aina vaikea arvioida voittajaa joukkueiden tasaisten vahvuuksien ja erilaisten pelityylien vuoksi.

Moni lisää MM-kisojen jännitystä ennestään lyömällä vetoa otteluiden lopputuloksista. Suomalaisten suosimista vedonlyöntipaikoista Mr Green tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vedonlyöntiin, sekä runsaasti tietoa peleistä ja joukkueista. Tarkista tämän hetkiset jalkapallon mm 2018 kertoimet itse Mr Greenin sivuilta ja tutustu tietopakettiin – näin voit miettiä vetojasi valmiiksi ja valmistautua henkisesti kisoihin.

Tunnelmaan voi myös virittäytyä kisatuotteilla kuten pelipaidoilla, Nicky Jamin, Will Smithin ja Era Istefin esittämällä kisabiisillä, virallisella pallolla ja muilla kampanjatuotteilla, joiden avulla koti tuntuu enemmän kisakatsomolta. Vielä ehtii myös ostaa liput oikeisiin turnauksiin tai osallistua kilpailuihin, joissa lippuja arvotaan. FIFA:n sivuilta löytyy enemmän tietoa, tuotteita ja fiilistelyä kisoihin liittyen. Suomeksi tietoa löytyy lisää esimerkiksi Ylen sivuilta, joiden kautta voi myös tilata päivittäisen uutiskirjeen, joka kertoo tärkeimmät tapahtumat jalkapallon tai urheilun saralla.

Kisojen katsominen porukalla on hauska tapa viettää aikaa yhdessä. Aina kun mahdollista, kannattaa sopia kisojen katsomisesta sen kaverin luona, jonka kotiin parhaiten mahtuu tai pääsee kunakin päivänä. Mukana kannattaa tuoda esimerkiksi naposteltavaa, juomia tai grillattavaa, mikäli edessä on monta ottelua. Kavereilla voi myös olla uutta tietoa pelaajista ja joukkueista, ja panosten ja tietojen vertailu voi auttaa valmistautumaan paremmin tuleviin otteluihin.

Jos penkkiurheilu ei riitä, on Lohjalla erittäin hyvät mahdollisuudet jalkapallon harrastamiseen, ja monilla vedonlyöntisivuilla voi myös lyödä vetoa kotimaan liigoista. Esimerkiksi FC Lohja on tasokas paikallinen pikkuseura, joka tekee tärkeätä työtä paikallisella junioripalloilutasolla. Etenkin lapsiperheissä kisatunnelmaan pääsee mukavasti harrastamalla yhdessä tai katsomalla lasten pelejä. Vaikka kyseessä ei ole maailmanluokan ottelu, on peliä jännittävää seurata, kun oman perheen pärjääminen on kyseessä. Pelata voi myös vaikka kaveriporukan tai työporukan kesken.

Lähikaupungeissa pääsee myös nopeasti hyvän jalkapallon pariin. Pääkaupunkiseudulla ja Turussa sijaitsee monia Suomen tasokkaimmista seuroista, joten ne ovat hyviä paikkoja nostattaa tunnelmaa MM-kisoja varten. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että harrastuksen parissa voi jatkaa pitkäänkin, mikäli lahjakkuutta ja innostusta löytyy. Joukkueita löytyy eläkeikään saakka, ja kaikilla tasoilla on mahdollista kilpailla. Vaikka MM-tasolle ei pääsisikään, voi arvostaa hyvää jalkapalloa entistä enemmän.