Raaseporissa Urheiluopisto Kisakeskuksessa aloitetaan uudelleen naisten hyvinvointiviikonloput. Kisakeskuksen toimitusjohtaja Nina Eränpalo kertoo, että Kisakeskuksella on vuosien perinne naisten hyvinvointiviikonloppujen järjestämisestä, mutta välillä oli pari vuotta taukoa. Nyt perinne on tarkoitus elvyttää. Ensimmäisenä vuorossa on 20.3.–22.3. järjestettävä Yoga & Movement by Katja Lilja -viikonloppu, jonka ohjelmassa on mm. joogaa ja metsämeditaatiota.

–Koko 2010-luvun on ollut body and mind -buumi. Nyt se palaa meillekin uudelleen. Meillä on ollut hemmotteluteema jo kymmenen vuotta sitten. Ihmiset kaipaavat yhä enemmän ja enemmän pysähtymistä hektisen arjen keskellä, kertoo Eränpalo.

Hän toteaa, että ihmiset kaipaavat myös luonnossa oloa. Siihen Kisakeskuksen ympäristö lampineen, järvineen, kallioineen ja metsineen sopii hyvin.

–Luonto on meillä vallitseva osa ympäristöä. Hyödynnämme sitä mm. rentoutumisessa.

Yoga & Movement by Katja Lilja

Yoga & Movement by Katja Lilja -viikonlopun ohjelman on suunnitellut liikunnan ja hyvinvoinnin monipuolinen ammattilainen Katja Lilja. Ohjelma sisältää mm. itsensä haastamista, uuden oppimista ja oivaltamista sekä rentoutumista ja nautiskelua. Ohjelma on tarkoitettu kaikenlaisille ja -ikäisille naisille liikunta- ja joogataustasta riippumatta. Harjoituksia räätälöidään osallistujien taustat ja taitotasot huomioiden.

–Hänellä on taito yhdistellä erilaisia tekniikoita ja huomioida eritasoiset liikkujat, Eränpalo toteaa tyytyväisenä.

Viikonlopun pääpaino on joogaharjoittelussa, mutta sen lisäksi ulkoillaan luontopolulla ja kokeillaan Katjan kehittämää Gymnastics Movementia, joka on telinevoimistelusta ja siinä käytettävistä välineistä inspiraatiota saanut, kehonpainolla tehtävä sekä monipuolisesti kehoa ja mieltä haastava harjoitus. Harjoitus sopii kaikille, eikä osallistuminen edellytä voimistelutaustaa. Välillä vain ollaan ja rentoudutaan. Rantasaunastakin päästään nauttimaan ja pulahtamaan Kullaanjärveen.

Linja on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri liikuntalääketieteen pääaineesta sekä humanististen tieteiden maisteri teoreettisen filosofian pääaineesta. Lisäksi hän on myös iyengarjoogan ja pilateksen opettaja ja valmentaja. Liljalla on lähes 30 vuoden kokemus liikunta- ja hyvinvointialalta. Hänen opetuksessaan yhdistyvät vuosikymmenten ohjaajakokemus sekä vankka perustietämys anatomiasta, fysiologiasta ja ihmisen kokemuksellisesta ulottuvuudesta. Kisakeskuksessa hän ohjaa nyt ensimmäistä kertaa.

–Etsimme ihmistä vetämään hyvinvointiviikonloppuja ja Katja lähti mukaan. Hänellä on vankka ohjaajatausta. Toivomme, että viikonlopuista tulee menestys hänen ohjauksessaan, Eränpalo sanoo.

Katja Lilja vetää Urheiluopisto Kisakeskuksessa mm. joogaa ja metsämeditaatiota sisältävän hyvinvointiviikonlopun.

Ihmiset kaipaavat hengähdystaukoa kiireiden keskelle

Eränpalo kertoo, että Kisakeskukselta löytyy ohjelmaa myös esimerkiksi perheille ja miehille, mutta hyvinvointiviikonlopuilla halutaan tarjota nimenomaan naisille mahdollisuus yhteiseen rentoutumiseen. Viikonloput ovatkin olleet pidettyjä.

–Ne tuovat hyvää vastapainoa kiireiseen arkeen. Ihmisten arki on muuttunut entistä nopeammaksi ja asiat tapahtuvat hirveällä vauhdilla. Täällä voi pysähtyä vain olemaan ja kuuntelemaan itseään ja kehoaan. Pysähtyminen ei ole välttämättä helppoa, mutta hyödyllistä se on. Se vahvistaa sisäisiä voimavaroja, Eränpalo sanoo.

Hän vinkkaa, että hyvinvointiviikonloppu sopii kaikille, joilla o kiirettä esimerkiksi työ- tai perhe-elämässä tai jokin muutosvaihe, johon kaipaa omaa rauhaa ja laatuaikaa itsensä kanssa. Eränpalo toteaa, että toiset haluavat rentoutumaan itsekseen, toiset taas kaipaavat sosiaalisuutta. Kisakeskukseen voikin tulla rentoutumaan joko itsekseen tai vaikka ystäväporukalla.

SMS


Kurssin ohjelma

Perjantai 20.3.

17:00-18:00 Saapuminen ja majoittuminen
18:00-19:15 Tervetulotilaisuus sekä ohjelmaan ja Kisakeskukseen tutustuminen
19:15-20:00 Rentouttava jooga

Lauantai 21.3.2020

08:00-09:00 Aamiainen
09:00-10:15 Luontopolku ja metsämeditaatio
10:30-11:45 Dynaaminen joogaharjoitus
12:00-13:00 Lounas noutopöydästä
14:00-15:30 Gymnastics Movement
15:45-16:30 Rentouttava joogaharjoitus
16:45-18:00 Päivällinen noutopöydästä
18:00-19:30 Rentoa oleskelua ja vapaa-aikaa
19:30-21:00 Rantasauna, uinti Kullaanjärvessä sekä sekä iltapala rantasaunalla

Sunnuntai 22.3.2020

08:00-09:00 Aamiainen
09:00-10:15 Luontopolku ja metsämeditaatio
10:30-11:15 Liikkuvuus & venyttely
11:30-13:15 Huoneiden luovutus

*Kisakeskus pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin

Hinta

235€/hlö tai kaksi yhteensä 460€

Ilmoittaudu mukaan!

Ennen ilmoittautumista, lue vielä kurssin peruutusehdot.