Kesä on pian kuumimmillaan ja moni veneetönkin kaipaa jo vesille. Onneksi Lohjan upeat vesistöt avautuvat kaikille veneen vuokrauksen myötä.

Lohja on kaupunki, joka on tunnettu kauniista järvistään ja upeasta luonnostaan. Lohjanjärvi tarjoaakin lukemattomia mahdollisuuksia veneilyyn ja vesiurheiluun. Järven ympärillä sijaitsee myös monia yrityksiä, joiden palveluihin on helppo tutustua veneellä liikkuen.

Jos omaa venettä ei rannasta löydy, yksi helpoimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista tutustua oman alueen vesistöihin on veneen vuokraus. Esimerkiksi pienempiä moottoriveneitä vuokrataan päiväreissuihin, kalareissuille tai vaikkapa mökille useammalle päivälle.

Monella vuokraamolla veneen saa myös trailerin kyytiin tai se voidaan toimittaa lisähinnasta suoraan asiakkaan luokse. Vaikka venettä vuokraisi useammankin kerran vuodessa, se tulee silti edullisemmaksi kuin oman veneen hankkiminen ja ylläpito.

Kesäkuun 2020 alussa voimaan tullut vesiliikennelaki helpotti veneiden vuokraamiseen liittyvää sääntelyä. Ilman miehistöä vuokrattavia veneitä ei tarvitse enää katsastaa, ja vuokrata saa myös ilman CE-merkintää olevia veneitä.

Skipperi- venevuokrausta jokaisen makuun

Skipperi on venevuokrauspalvelu, joka tarjoaa monipuolisia veneilyvaihtoehtoja kaikenlaisille vesillä liikkujille. Valikoima koostuu erilaisista veneistä, joten löydät varmasti veneen, joka sopii omiin tarpeisiisi ja toiveisiisi, olipa kyseessä sitten rento päivä vesillä perheen kanssa tai pidempi seikkailu kauempana rannasta.

Jussi Koskinen Skipperiltä kertoo, että palvelut on otettu Lohjalla vastana erinomaisesti.

-Palvelulla on ihan hyvin paikallisia asiakkaita, mutta lisääkin vielä mahtuu. 70% Lohjanjärven Skipperi-veneilijöistä on ulkopaikkakuntalaisia, joten veneet tuovat hyvin myös vierailijoita kaupunkiin.

Skipperi tarjoaa useita erilaisia venevuokrausvaihtoehtoja, mukaan lukien kertavuokrauksen sekä kuukaisveloitteisen Fleet -palvelun, joka antaa sinulle vapauden valita useiden eri veneiden välillä koko kauden ajan. Veneiden varaukset, käyttöönotto ja palautus tapahtuvat digitaalisesti Skipperin sovelluksella.

Aurlahden rannasta löytyy vuokrattavaksi myös palvelun soutuveneitä.

-Skipperillä on Lohjalla kolme Fleet-moottorivenettä ja kolme soutuvenettä. Tämän lisäksi Skipperi Rent -palvelu toimii Lohjalla. Skipperi Rent on vertaisvuokrauspalvelu, jossa voi laittaa vuokralle ja vuokrata yksityisten omistamia veneitä, Koskinen kertoo.

Skipperin Rent -palvelusta löytyy noin 700 venettä ympäri Suomen. Lohjanjärvellä on tarjolla tällä hetkellä kahdeksan Rent-venettä. Kuka tahansa veneen omistaja voi laittaa veneensä vuokralle Rent-palvelun kautta ilmaiseksi. Skipperi ottaa vain provision toteutuneista vuokrista. Skipperin kautta saa myös vakuutuksen vuokrauksen ajaksi mikäli oma vakuutus ei kata vuokratoimintaa. 

Majakka Watersports – vesijettejä ja venevuokrausta

Seikkailunhaluisemmille Majakka Watersports saattaakin olla hyvä vaihtoehto. Yritys tarjoaa venevuokrauksen lisäksi vuokralle esimerkiksi vesijettejä ja sup-lautoja. Majakalla on Lohjan toimipisteessään vuokrattava viisimetrinen Silver Fox BR -perämoottorivene.

-Tällä hetkellä Lohjanjärvellä on yksi moottorivene, mutta määrä saattaa kysynnän mukaan tarkentua vielä. Vene tuntuu palvelevan ehkä enemmän ulkopaikkakuntalaisia, jotka haluavat tutustua kauniiseen järveemme. Lohjahan on myös yksi suurimmista mökkipaikkakunnista. Näiltä mökkiläisiltä on tullut myös paljon kyselyjä, Topi Rajala Majakka Watersportsilta kertoo.

Rajalan mukaan vesijetit ovat yrityksen ydintoimintaa. Niitä vuokraavat sekä lohjalaiset että ulkopaikkakuntalaiset. Pääkaupunkiseudulta on varsin paljon asiakkaita.

-Majakka Watersportsille tuleva kesä on kolmas toimintavuosi Lohjalla. Olemme tyytyväisesti huomanneet, että palvelumme on otettu hyvin vastaan Lohjalla ja olemme tosiaan laajentaneet kalustoamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Olemme myös iloisia siitä, että olemme päässeet tarjoamaan kesätyöpaikan kesien aikana jo useammalle lohjalaiselle nuorelle, Rajala kertoo.

Vuokrausessa huolehditaan myös asiakkaan perehdyttämisestä, joten esimerkiksi ensikertalaiselle kynnys on hyvinkin matala.

-Laadukas perehdytys sekä turvalliset ja hyvin varustetut laitteemme (veneessä ja jeteissä mm. navigaattorit) mahdollistavat myös ensikertalaisten nauttia järvestämme. Laiturista ei päästetä, ellei asiakkaalla itsellään ole varma fiilis, Rajala lisää.

Vene kesäiseen seikkailuun

Veneen vuokraus on käytännöllinen vaihtoehto, ja tarjoaa oman veneen omistamiseen verrattuna monia etuja. Vuokraamalla veneen säästät huomattavasti kuluissa, jotka liittyvät veneen ostamiseen, huoltamiseen ja säilyttämiseen. Lisäksi voit kokeilla erilaisia veneitä ja löytää oman suosikkisi ennen oman veneen hankintaa. Vuokraveneet ovat turvallisesti huollettuja ja varustettu tarvittavilla turvallisuusvälineillä.

Veneen vuokraus avaa oven uusiin kesäisiin seikkailuihin. Se tarjoaa helpon ja edullisen tavan tutustua Suomen kauniisiin vesistöihin ja nauttia kesästä vesillä. Riippumatta siitä, oletko kokenut veneilijä vai vasta-alkaja.