Toimittaja

Nummela Thaiboxing Clubilla porskutetaan eteenpäin koronasta huolimatta

harrastukset, thaiboxing, urheilu

Nummela Thaiboxing Club ei ole jäänyt koronan aikana laakereilleen lepäämään, vaan vienyt seuran harjoituspaikan uudelle tasolle. Nykyään seura harjoitteleekin Juurakkotie 6:ssa sijaitsevassa Aura Light Areenassa. Hallia pyörittää Vihdin jäähalliyhtiö.

–Alkuvuodesta Matti Harju halliyhtiöltä otti yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta muuttaa heidän tilaansa. Jo ennen koronaa seurassa tuskailtiin, että silloisessa salissa rajat kasvulle olivat tulleet vastaan. Muitakin pieniä vaikeuksia esimerkiksi harjoitusvuoroissa oli, joten tämä tarjous tuli loistavaan saumaan, seuran puheenjohtaja ja päävalmentaja Marko Säkkinen linjaa.

Uudella salilla on ensimmäiset kisatkin jo järjestetty, kun Nummela Fight 3 nimeä kantavat kansalliset salikilpailut oteltiin lokakuun viimeisenä lauantaina. Harmillisesti näihin kilpailuihin ei saatu yhtään ottelijaa omalta salilta, mutta yhdeksän tiukkaa ottelua nähtiin silti.

Uudella salilla on jo ehditty käydä ensimmäiset kilpailutkin. (Kuva: Jari Ananin)

Mukaan harrastamaan

Tilanne seurassa on suhteellisen hyvä näin koronan jäljiltä, vaikka harrastajat ovat vähentyneet. NuTBC:lla toivotaan, että ihmiset saadaan palaamaan harjoituksiin ja myös runsaasti uusia harrastajia löytyy lajin pariin vanhan mallin tapaan.

Seurassa järjestetään lajin peruskurssien ja jatkoryhmän lisäksi myös kunto- ja juniorithaita. Juniorithai on suunnattu 8–12-vuotiaille. Kunto- ja juniorithairyhmiin ryhmiin voi tulla mukaan milloin vain. Kuntot- ja juniorithairyhmissä tai peruskurssilla ei tarvita aiempaa kokemusta lajista. Myöskään erillisiä kuntovaatimuksia ei ole.

Thainyrkkeilyn peruskursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Seuraava peruskurssi alkaa 2.2.2022 ja siihen ilmoittaudutaan seuran omilla nettisivuilla. Ikäraja peruskurssille on 13 vuotta.

Hierontaa seuran tiloissa

Seuran päävalmentaja Marko Säkkinen kouluttautui juuri hierojaksi ja hän aloittaa toimintansa hierojana seuran tiloissa heti joulukuun alusta. Aiemmin Säkkinen on suorittanut myös valmentajan ammattitutkinnon.

–Hierottavakseni ja valmennuksiini ovat ihan kaikki tervetulleita eli ei tarvitse olla kytköksissä seuraan, vaan kaikki hoidetaan, jotka asiakkaakseni tulevat, kertoo Säkkinen.

–Kaikenlaista valmennusta on tulossa tarjolle myös, eli yksilö- tai ryhmävalmennuksia, erilaisia koulutuksia ja työhyvinvointipäiviä pystyn tarjoamaan sekä tietenkin hoitavaa tai rentouttavaa hierontaa.

Nummela Thaiboxing Club