Nummelassa pääsi viime sunnuntaina tutustumaan ilmapartiotoimintaan, kun partiolaiset esittelivät toimintaa yhdessä Kilan ja Cumuluksen lentäjien kanssa Nummelan lentokentällä. Nummelaan on perusteilla uusi ilmapartiopainotteinen lippukunta eli partion paikallisyhdistys. Toimintaa järjestetään lentokentän ympäristössä.

Paikan päällä oli runsaasti ilmapartiosta ja lentotoiminnasta kiinnostuneita perheitä. Heidän kanssaan sovittiin jatkosuunnitelmista. Kävijöiden perusteella alkamassa on ainakin alle kouluikäisten perhepartiotoiminta sekä noin 7–11-vuotiaiden sudenpentujen ja seikkailijoiden ryhmät. Yhdistys on tarkoitus perustaa virallisesti seuraavien kuukausien aikana.

Seuraava tapahtuma on aikuisille suunnattu Tervetuloa ilmapartioon -koulutus, joka järjestetään torstaina 23.9. klo 18.00–20.00 Nummelan lentokentällä. Koulutuksessa opetellaan partion perusteita ja keskustellaan uuden lippukunnan perustamiseen johtavista askelista. Partioharrastus toimii vapaaehtoisvoimin ja lasten huoltajia ja vanhempia toivotaankin mukaan järjestämään toimintaa joko yhdistyksen hallituksessa, viikkotoiminnan vetäjinä tai apukäsinä. Mukaan koulutukseen ja lippukunnan toimintaan voi ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen uusimaa@partio.fi. Tietoa tapahtumasta löytyy Uudenmaan Partiopiirin Facebook- ja verkkosivuilta.

Ilmapartiotoiminta keräsi kiinnostuneita Nummelan lentokentälle. (Kuva: Nina Miettinen)