Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

Nuorisokahvila Kolo sai viimein uudet tilat

lapset ja nuoret, nuorisotilat

Mäntynummen nuorisokahvila Kolon uusissa tiloissa (Kangastie 24) vietettiin avoimia ovia viime viikolla. Kololle on haettu uusia tiloja vuoden päivät. Nuorisokahvila sijaitsi ennen Mäntynummen yhtenäiskoulun alatalossa, mutta se täytyi ottaa pois käytöstä sisäilmaongelmien vuoksi syksyllä 2017. Kolon merkityksestä nuorille kertoo paljon se, että nuoret toimivat itse aktiivisesti väistötilan saamiseksi. Vuosi sitten Miina Pehkonen, Noora Saaristo ja Silja Vuori saivat idean, että asiaa voisi ajaa adressin avulla. Adressi keräsi yhteensä 1 037 nimeä, ja nuoret luovuttivat sen viime vuoden lokakuussa kaupunginjohtaja Mika Sivulalle ja hyvinvointijohtaja Katri Kalskeelle.

Nuoriso-ohjaaja Mia Lankinen kertoo, että nuoret ovat olleet iloisia uudesta tilasta. Harmistusta on aiheuttanut vain se, että uutta tilaa jouduttiin odottamaan vuosi. Aivan ilman nuorisokahvilatoimintaa nuorten ei ole onneksi tarvinnut olla missään vaiheessa, sillä Lankinen on pitänyt nuorisokahvilaa Mäntynummen kirjaston tiloissa.

Veeti Väisänen, Teemu Sere, Mico Böckerman ja Arttu Jokinen viihtyvät Kolossa.

 

Nuorisokahvilat suosittuja ympäri Lohjaa

Kolon avoimiin oviin saapui noin 50 henkeä. Nuorten lisäksi paikalle saapui mm. nuorten vanhempia.

-Ihanaa, että vanhempia tuli paikalle. On tärkeää, että he tietävät, missä nuori viettää aikaansa, Lankinen sanoo.

Hän kertoo, että uusi tila on hieno ja siellä näkyy myös nuorten kädenjälki.

-Kesätyöleiriläiset maalasivat seinät ja patterit. Enää odotetaan biljardipöytää. Monet sanovat, että nuorisotila on valmis sitten, kun saadaan biljardipöytä. Kysyy keltä tahansa, mitä nuorisotilaan kuuluu, vastaukset ovat kahvi ja biljardi, Lankinen naurahtaa.

Lankinen sanoo, että nuorisokahvilat ovat suosittuja ympäri Lohjaa. Hän rohkaisee kaikkia nuoria tutustumaan nuorisokahvilatoimintaan.

-Ensin kannattaa selvittää, mikä on oman alueen nuorisokahvila. Nuorisokahvilat löytyvät osoitteesta www.nuorilohja.fi. Sitten vain rohkeasti mukaan. Nuorisotalot ovat paikkoja, joihin uskaltaa tulla yksinkin. Paikalla on aina kaksi ohjaajaa, ja ystäviä saa varmasti.

Nuorisotaloilla voi esimerkiksi pelata (lautapelit, pelikorit, pelikonsolit, biljardi), askarrella, kokkailla, tehdä läksyjä ja viettää rennosti aikaa toisten kanssa.

SMS

Nuoriso-ohjaaja Mia Lankinen kannustaa nuoria tutustumaan rohkeasti nuorisokahvilatoimintaan.