Monet nuorisotilat eri puolilla Suomea ovat avanneet oviansa pitkästä aikaa nuorille. Tilat ovat olleet suljettuina jo pitkään koronavirustilanteen vuoksi.

Nuoriso-ohjaaja Olavi Turpeinen Lohjan kaupungilta kertoo, että nuorisotilojen ollessa kiinni, toimintaa on järjestetty verkon välityksellä. Verkossa ollaan mm. pelattu erilaisia videopelejä, keskusteltu ja järjestetty erilaisia turnauksia. Kaikki nuoret eivät kuitenkaan ole löytäneet verkkoon, osa ei pidä verkossa olemisesta. Verkossa on ollut myös hyvä puoli. Turpeinen kertoo, että sen kautta tavoitettiin monia uusia nuoria.

Nuorisotilojen uudelleen avaamisen jälkeen kävijämäärä on pysynyt melko samana. Turpeisen mukaan maskipakko on yksi syy siihen, miksi nuoret eivät halua tulla nuorisotilalle. Kesä–heinäkuussa Lohjan kaupungin nuorisotilat ovat suljettuina, ja avaavat ovensa jälleen elokuun puolivälissä.

Teksi & kuva: Aksel

Nuorisotilojen ollessa koronan vuoksi suljettuina, toimintaa korvattiin verkkonuorisotyöllä. Osa nuorista ei kokenut sitä omakseen, mutta toisaalta tavoitettiin myös uusia nuoria.