Lohjan kaupungin nuorisotyö tukee lohjalaisten nuorten kesätyöllistymistä erilaisin keinoin.

Kesäduunileiriltä kokemusta kesätöistä

Tuleville 7.-luokkalaisille – 17-vuotiaille järjestetään Kesäduunileirejä Sammatissa, Nummella, Karjalohjalla ja Lohjan keskustassa. Kesäduunileirit järjestetään 7.6.–18.6.2021. Jokainen leiri kestää kaksi viikkoa ja leiripäivät ovat maanantaista perjantaihin klo 9.00–15.00. Leireille haku alkaa 1.3. Tarkemmat tiedot hakemisesta ja leireistä löydät nuorilohja.fi-sivuilta.

Kesäduunileirit ovat tarkoitettu pääasiassa nuorille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta kesätöistä. Leiriläiset eivät ole työsuhteessa Lohjan kaupunkiin tai harjoittelupaikkoihin. Leirille osallistumisesta saa 200 € stipendin ja osallistumistodistuksen.

Kesäduunileireillä harjoitellaan erilaisia työtehtäviä. Karjalohjan, Sammatin ja Nummen leireillä tehdään yhteistyötä myös alueen yrittäjien kanssa, kun leiriläiset sijoittuvat toiseksi viikoksi yrityksiin. Kiinnostuneet yrittäjät voivat ottaa jo kevään aikana yhteyttä alueen leiriohjaajaan.

(Kuva: Janne Järvelä)

Kesäseteli avuksi nuoren palkkaamiseen

Lohjan kaupunki tukee nuorten työllistymistä myös jakamalla Kesäseteleitä. Kesäseteli vähentää työnantajan kesätyöllistämisen kuluja ja parantaa nuorten työllistymistä. Tänä vuonna Kesäsetelit jaetaan työnantajille, jotka palkkaavat lohjalaisen 15–18-vuotiaan nuoren töihin vähintään kolmeksi viikoksi touko–elokuun välisenä aikana. Seteleitä on jaossa 35 kappaletta ja ne ovat arvoltaan 300€ /seteli.

Työnantajalla tulee olla tiedossaan palkattava nuori ennen kuin hän voi ilmoittautua Kesäseteli-työnantajaksi. Ilmoittautuminen alkaa 1.2. klo 9.00 nuorisotyön verkkosivuilla. Kesäsetelin ehdot ja ohjeet löydät kokonaisuudessaan osoitteesta nuorilohja.fi/avustukset.

Kesätyöiltapäivästä vauhtia työnhakuun

Ohjaamo Lohja järjestää kesätyöiltapäivän 3.2. klo 13.00–18.00 Nuorisokeskuksessa (Kullervonkatu 7) ajanvarauksella. Iltapäivässä nuoria autetaan yksilöllisesti kesätöiden hakemisessa. Apua saa esimerkiksi työhakemuksen ja CV:n tekemiseen. Varaa oma aikasi sähköpostitse katri.tamminen@lohja.fi.

Lisätietoja Kesäduunileireistä antaa Jarkko Stirkkinen (050 329 0971, jarkko.stirkkinen@lohja.fi) ja Kesäsetelistä Katri Tamminen (050 313 7222, katri.tamminen@lohja.fi).

Lohjan kaupungin nuorisotyö