Lohjan kaupungin Nuorisotyöpaja Tuuman kierrätyskeskuksen auto lähtee kevätkierrokselle huhtikuussa. Itselle tarpeettomat pientavarat voi tuoda autolle. Auto käy Karjalohjalla, Sammatissa, Pusulassa ja Nummella maanantaisin klo 10.00–11.00. Pysähdys paikat ovat nuorisotilojen piha-alueilla. Kyseessä on kokeilu, joka saa mahdollisesti jatkoa, jos kierros osoittautuu tarpeelliseksi.

Kierrätyskeskukseen otetaan lahjoituksena vastaan puhdasta, ehjää ja suoraan käyttöön kelpaavaa pientavaraa, kuten vaatteita, kodintekstiilejä, astioita, koriste-esineitä, kirjoja, cd- ja dvd-levyjä, lasten leluja, pelejä ja elektroniikkaa. Huonekaluja ei oteta vastaan, vaan ne voi tuoda kierrätyskeskukseen sen aukioloaikoina. Isojen tavaroiden kohdalla on käytettävissä myös noutopalvelu.

Kierrätyskeskuksen auton aikataulu: maanantai 12.4. klo 10-11 Karjalohja (Keskustie 45, nuorisotalo Katulamppu), maanantai 19.4. klo 10-11 Nummi (Tiedonpolku 2-4, nuorisotila Bunkkeri), maanantai 26.4. klo 10-11 Sammatti (Kalevalantie 2 B, nuorisotalo Kellari), maanantai 3.5. klo 10-11 Pusula (Marttilantie 3 A, Pusulan nuokkari). Lisätietoja kierrätysautoon liittyvissä asioissa kierrätyskeskus(a)lohja.fi tai ohjaaja 044-3744373.

Nuorisotyöpaja Tuuman ohjaajat Samuel Suokko ja Teemu Öhman. (Kuva Pirkko Ullgren)

Tavarat kiertoon Lohjan Kierrätyskeskuksessa

Lahjoittaessasi tavaraa kierrätettäväksi, tuet lohjalaista ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä. Tarpeettomiksi käyneet, mutta edelleen käyttökelpoiset tavarat saadaan kiertoon ja uudelleen käyttöön Nuorisotyöpaja Tuuman Kierrätyskeskuksen kautta. Nuorisotyöpajan nuoret hoitavat Ojamolla Sairaalatiellä Nuorisotyöpaja Tuumassa olevaa lohjalaisten yhteistä Kierrätyskeskusta, joka ottaa vastaan monenlaista tavaraa mm. ehjiä ja puhtaita vaatteita ja monenlaista kodin tavaraa.

Kierrätyskeskuksen toiminta on ekologista ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Kierrättämällä tavaroita, hankkimalla sekä käyttämällä käytettyjä tavaroita olet mukana lohjalaisten yhteisissä ympäristötalkoissa ja saat siitä hyvän mielen!

Tavaran vastaanotosta, lajittelusta, hinnoittelusta sekä myymälän ylläpidosta huolehtivat nuoret yhdessä ohjaajiensa kanssa. Lahjoittamalla tavarasi meille tuet paikallista nuorisotyötä. Nuorisotyöapaja Tuuma tarjoaa työttömille lohjalaisille nuorille työkokeilupaikkoja. Jakson aikana nuoret saavat työkokemusta ja heille pyritään löytämään polku työelämään tai koulutukseen.

Kierrätyskeskus on ollut lohjalaisille jo useamman vuosikymmen ajan tuttu paikka, josta tehdään löytöjä! Voit siis tuoda myös itse tavarasi kierrätyskeskukselle, otamme vastaan tavaraa kierrätyskeskuksen aukioloaikoina. Tiistaina, keskiviikkona klo 12.00–19.00 sekä torstaisin 10.00–15.30. Autathan meitä työssämme ja lajittelet tavarasi kategorioittain valmiiksi. Ja muistat että otamme vastaan ainoastaan puhdasta, ehjää, toimivaa ja suoraan käyttöön kelpaavaa tavaraa. Kierrätyskeskus on avoinna ti ja ke 12.00–19.00 ja to 10.00–15.30.

Nuorisotyöpaja Tuuma