-> tämä artikkeli sisältää mainoslinkin SkyShowtime palveluun

 Palkitut amerikkalaiset yksinoikeussarjat ensimmäisenä

 Suurimmat menestyselokuvat, joita et voi striimata muualla

 Kuumimmat uudet, paikalliset alkuperäistuotannot

 Rakastetuimmat koko perheen suosikit yhdessä paikassa

Jouluelokuvat ja jouluaiheiset tv-sarjat

Jouluelokuvat ja -sarjat ovat monille tärkeä osa joulunviettoa. Ne luovat joulutunnelmaa ja tuovat yhteen perheitä ja ystäviä. Jouluteemaiset elokuvat ja tv-sarjat vaihtelevat komedioista draamoihin ja jopa kauhuelokuviin, ja niitä on tehty ympäri maailmaa.

Vaikka suurin osa jouluelokuvista ja -sarjoista keskittyy länsimaiseen joulunviettoon ja sen perinteisiin, ne ovat silti suosittuja monissa eri kulttuureissa. Jotkut näistä teoksista ovat jopa muodostuneet jouluperinteiksi itsessään.

Klassikot

Jouluelokuvien ja -sarjojen maailmassa on monia klassikoita, jotka kestävät aikaa. Esimerkiksi Frank Capran vuonna 1946 ohjaama ”Ihmeellinen elämä” on must-watch monille jouluna. Toinen klassikko on ”Home Alone” (1990), joka kertoo poikasankarista, joka jää yksin kotiin joulun ajaksi.

Näiden lisäksi klassikoiden joukkoon kuuluvat sellaiset teokset kuin ”Joulupukki ja noitarumpu” ja ”Elf”. Näitä elokuvia yhdistää usein tietty koskettavuus, huumori ja opetus siitä, mitä joulu todella merkitsee.

Suomalaiset jouluelokuvat ja -sarjat

Suomessa joulun aikaan on omat suosikkinsa, kuten ”Joulutarina” ja ”Räyhä-Ralf valloittaa internetin”, joka on saanut suuren suosion myös joulun aikaan. Tv-sarjoista voidaan mainita esimerkiksi ”Joulukalenteri”, joka on esitetty televisiossa useita kertoja.

Nämä kotimaiset jouluteokset keskittyvät usein suomalaiseen joulunviettoon ja sen perinteisiin. Ne tarjoavat paitsi viihdettä, myös nostalgista tunnelmaa ja katsauksen siihen, miten joulu on muuttunut vuosien varrella.

Animaatiot

Animaatioelokuvat ja -sarjat ovat olennainen osa joulun viettoon liittyvää kulttuuritarjontaa. Klassikoita ovat esimerkiksi ”The Nightmare Before Christmas” ja ”Polar Express”. Nämä elokuvat ovat usein perheystävällisiä ja sopivat kaikenikäisille.

Modernit animaatiot kuten ”Frozen” ja ”Arthur Christmas” ovat myös saaneet jalansijaa joulun viettoon liittyvässä elokuvatarjonnassa. Ne tarjoavat uudenlaista näkökulmaa joulun teemoihin ja viehättävät erityisesti nuorempaa yleisöä.

Tv-spesiaalit

Jouluaiheiset tv-spesiaalit ovat usein lyhyempiä kuin perinteiset elokuvat, mutta ne ovat silti tärkeä osa joulun televisiotarjontaa. Esimerkkejä ovat ”A Charlie Brown Christmas” ja ”How the Grinch Stole Christmas”.

Nämä lyhyet teokset keskittyvät yleensä joulun sanomaan ja perinteisiin, ja ne ovat usein osa isompaa televisiosarjaa tai -franchisea. Ne ovat helppo tapa saada nopea annos joulutunnelmaa kiireisen päivän keskellä.

Vinkkejä jouluelokuvien valintaan

Valitessa jouluelokuvaa tai -sarjaa on hyvä huomioida seuraavat seikat:

  • Katselijoiden ikä: Onko elokuva tai sarja sopiva kaikenikäisille?
  • Genre: Haluatko katsoa komedian, draaman vai jopa jouluteemaisen kauhuelokuvan?
  • Kesto: Onko aikaa katsoa pitkä elokuva vai sopiiko paremmin lyhyempi tv-spesiaali?
  • Perinteisyys: Haluatko katsoa uuden teoksen vai pysytellä klassikoissa?

Uudet tulokkaat

Joka vuosi julkaistaan uusia jouluelokuvia ja -sarjoja, jotka yrittävät vakiinnuttaa paikkansa joulunajan perinteissä. Streaming-palvelut kuten Netflix ja Disney+ ovat myös panostaneet jouluaiheiseen sisältöön.

Näiden uusien teosten joukossa on sekä perinteisiä tarinoita että modernimpia kertomuksia. Esimerkiksi Netflixin ”Joulukronikat” ja Disney+:n ”Noelle” pyrkivät tuomaan uudenlaista näkökulmaa joulun viettoon.

Loppusanat

Jouluelokuvat ja -sarjat ovat monimuotoisia ja monikulttuurisia, mutta niiden keskeinen teema on usein sama: joulun merkitys yhteisölle, perheelle ja itselle. Ne tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ja nauttia joulun taianomaisesta tunnelmasta.

Ei ole väliä, katsotko elokuvia yksin, perheen tai ystävien kanssa; jouluelokuvat ja -sarjat tarjoavat jotakin kaikille ja auttavat luomaan ikimuistoisen joulun.