Matkapoikien tammialessa tarjouksia, jotka vievät sinut edullisesti esimerkiksi Tallinnaan.

Tallinna, Viron pääkaupunki, on yksi Euroopan kiehtovimmista matkakohteista. Sen rikas historia, moderni kaupunkikulttuuri ja viehättävät vanhat korttelit tekevät siitä ihanteellisen paikan niin lyhyille lomamatkoille kuin pidemmillekin vierailuille.

Historiallinen Tallinna

Tallinnan vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, ja se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa. Kapeat mukulakivikadut ja goottilaiset rakennukset vievät matkailijan ajassa taaksepäin. Suosittuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Raatihuoneentori, Toompean linna ja Aleksanteri Nevskin katedraali. Historian ystäville Tallinna tarjoaa myös useita museoita, kuten Viron Historiallisen Museon ja KGB:n vankilamuseon.

Moderni Tallinna

Moderni Tallinna yllättää monipuolisuudellaan. Kaupungista löytyy lukuisia ostoskeskuksia, kuten Viru Keskus ja Rocca al Mare, jotka tarjoavat niin kansainvälisiä brändejä kuin paikallisten suunnittelijoiden tuotteita. Gastronomia on nousussa, ja kaupunki on täynnä laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat niin virolaista kuin kansainvälistäkin keittiötä. Lisäksi Tallinnassa on useita nykyaikaisia tapahtumapaikkoja, kuten Kulttuurikattila ja Telliskivi Luova Linnak, jotka järjestävät erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Luonto ja aktiviteetit

Tallinna ei ole vain kaupunkielämyksiä, vaan se tarjoaa myös upeita luontokokemuksia. Pirita-joen rannalla voi nauttia kauniista maisemista ja puistoista. Lähellä kaupunkia sijaitsee myös Nõmme, jossa voi harrastaa talvisin laskettelua ja lumilautailua. Kesäisin matkailijat voivat nauttia rannoista, kuten Pirita ja Stroomi.

Perheille sopiva Tallinna

Tallinna on erinomainen kohde perheille. Lasten kanssa matkustaville suosittelemme vierailua Tallinnan eläintarhassa ja Viron Merimuseossa. Lisäksi, Viron Luonnontieteellinen Museo ja Energia Avastuskeskus tarjoavat interaktiivisia näyttelyitä, jotka ovat sekä opettavaisia että viihdyttäviä.

Tapahtumat ja festivaalit

Tallinna on tunnettu myös vilkkaasta tapahtumatarjonnastaan. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita kulttuuri-, musiikki- ja ruokafestivaaleja. Esimerkkeinä mainittakoon Tallinn Music Week, Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) ja Viron ruokafestivaali.

Majoitus ja liikkuminen

Majoitusvaihtoehtoja Tallinnassa on laaja kirjo, aina luksushotelleista edullisiin hostelleihin. Liikkuminen kaupungissa on helppoa, sillä julkinen liikenne on tehokas ja kattava. Lisäksi monet nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan.

Yhteenveto

Tallinna on monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Olipa kyseessä historiallisten nähtävyyksien tutkiminen, modernin kaupunkielämän kokeminen, luonnossa rentoutuminen tai perheen kanssa ajan viettäminen, Tallinna ei petä odotuksia.