Ohjaamot ovat ympäri Suomea sijaitsevia paikkoja, joista kaikki alle 30-vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin, esimerkiksi opiskelu- tai työpaikan hakemiseen. Ohjaamoon olet tervetullut omana itsenäsi, yksin, vanhempien tai kaverin kanssa, ajanvarauksella tai ilman. Ohjaamoon tullessa ei tarvitse tietää, mikä on oikea taho hoitamaan asiaasi tai minkä alan ammattilaiselta saisit apua mihinkin pulmaan. Riittää, että löydät lähimmän Ohjaamon ja astut sisään. Ohjaamon ammattilaiset osaavat varmasti auttaa eteenpäin.” www.ohjaamot.fi.

Ohjaamoja on noin 70 eri puolilla Suomea. Lohjalla Ohjaamo-toiminta alkoi keväällä 2018. Lohjan Ohjaamo tarjoaa nuorille tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea monialaisesti ja matalalla kynnyksellä. Kohderyhmänä ovat pääasiassa alle 30-vuotiaat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat lohjalaiset nuoret. Ohjaamo Lohja sijoittuu Nuorisokeskuksen kokonaisuuteen tuomalla palvelutarjontaan muun muassa terveydenhoitajan ja TE-toimiston asiantuntijan palveluita.

Nuoret hakeutuvat tai ohjautuvat suurimmaksi osaksi Ohjaamon palveluiden pariin, kun heitä askarruttavat työelämään ja opiskeluun sekä hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät asiat. Lohjalla Ohjaamossa onkin panostettu nuorten opinnollistamismahdollisuuksiin sekä yritys- ja oppilaitosyhteistyöhön nuorten työllistymisen edistämiksi sekä opintojen sujuvoittamiseksi. Ohjaamossa työskentelee kokopäiväisesti terveydenhoitaja, jotta nuoret saavat hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää tukea ja ohjausta sujuvasti ja maksuttomasti.

Ohjaamoon voi tulla ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Ajan voi varata suoraan työntekijöiltä, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta nuorilohja.fi/henkilosto. Ilman ajanvarausta voi olla yhteydessä Ohjaamo-neuvontaan numeroon 044 369 4273 maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13.00–16.00 sekä keskiviikkoisin klo 13.00–18.00. Edellä mainittuina aikoina Ohjaamo-neuvontaa saa myös paikan päällä osoitteessa Kullervonkatu 7, huomioiden ajankohtaiset ohjeistukset mm. turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan osoitteessa nuorilohja.fi. Ohjaamo-neuvontaa toteuttaa Nuorisokeskuksen henkilökunta, pääsääntöisesti etsivät nuorisotyöntekijät sekä Ohjaamon hanketyöntekijät.

Lohjalla Ohjaamo toimii hankerahoituksella. Rahoituksen Ohjaamo Lohja on saanut Euroopan unionin sosiaalirahastolta, Suomen valtiolta sekä Lohjan kaupungilta. Euroopan unionin sosiaalirahaston rahoitus hankkeelle päättyy 31.12.2020. Lohjan Ohjaamo-toiminnan jatkosta ja sen sisältämistä palveluista hankerahoituksen päätyttyä päättää Lohjan kaupunki.

Lohjalla Ohjaamo löytyy Nuorisokeskuksesta Harjulasta.