Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään tällä viikolla 15.−19.2. Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamo-toiminnasta ja sitä kautta auttaa 16−29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Viikon aikana Ohjaamot tekevät sosiaalisen median tileilleen aiheeseen liittyviä julkaisuja. Ohjaamo Lohjan julkaisut löydät Instagramista @ohjaamolohja.

Siis mikä Ohjaamo?

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille suunnattu paikka, joka kokoaa eri palvelut saman katon alle. Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Ohjaamossa ohjataan tilanteen mukaan tarvittavien palvelujen ääreen. Ohjaamon palvelu on maksutonta ja helposti saatavissa, esimerkiksi lähetettä ei tarvita.

Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. Ohjaamojen koordinoinnista ja kehittämisestä vastaa Kohtaamo-hanke (ESR).

Lohjalla Ohjaamo-toiminta käynnistettiin vuonna 2018 hankkeen voimin ja Euroopan sosiaalirahaston tuella. Hankkeen päätyttyä vuoden 2020 lopussa Lohjan kaupunki ja TE-toimisto päättivät, että toiminta jatkuu Lohjalla. Ohjaamo sijaitsee Harjulan kiinteistössä osana Nuorisokeskusta. Ohjaamossa voi asioida ajanvarauksella tai Ohjaamo-neuvonnan aukioloaikoina myös ilman ajanvarausta. Lisätietoja palveluista, aukioloajoista ja yhteystiedot osoitteista nuorilohja.fi ja ohjaamot.fi.