Valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietetään viikolla 7. Vuoden 2022 teemana Ohjaamoissa on nuorten hyvinvointi. Koronapandemian aikana nuorten hyvinvoinnin haasteet ovat lisääntyneet. Ohjaamoviikko aloittaakin Ohjaamoissa Nuorten hyvinvoinnin vuoden. Vuoden aikana Ohjaamoissa järjestetään nuorille ja nuorille aikuisille erilaisia koulutuksia ja ryhmätoimintoja hyvinvointiin liittyen. Ohjaamoviikon painopiste on tänä vuonna sosiaalisen median kanavissa, joissa Ohjaamot julkaisevat nuorten hyvinvointiin ja Ohjaamon palveluihin liittyviä postauksia. Ohjaamo Lohjan postaukset löydät Instagramista @ohjaamolohja.

Mikä on Ohjaamo?

Ohjaamoviikon tarkoituksena on levittää tietoa Ohjaamoista ja sitä kautta auttaa 16–29-vuotiaita nuoria kohti koulutusta, työelämää ja mielekästä arkea. Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, jotka tarjoavat ilmaista tukea, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi työllistymiseen, asumiseen, opiskeluun ja arjen hallintaan liittyvissä asioissa. Ohjaamo-toiminnan valtakunnallinen laajeneminen on ollut tasaista jo vuodesta 2015 alkaen. Nykyisin Ohjaamo-toimipisteitä on yli 70 paikkakunnalla ja toiminta ulottuu jokaisen maakunnan alueelle. Ohjaamoiden toiminnasta löytyy lisää tietoa osoitteesta ohjaamot.fi.

Miten Ohjaamo toimii Lohjalla?

Lohjalla Ohjaamo on osa Nuorisokeskusta ja sijaitsee Harjulan kiinteistössä Lohjan keskustassa. Ohjaamossa voi asioida joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Ohjaamon henkilökuntaa tavoittaa ilman ajanvarausta Ohjaamo-neuvonnasta arkisin ma-ke klo 13–16 ja to 13–18 joko paikan päällä osoitteessa Kullervonkatu 7 tai soittamalla numeroon 044 369 4273. Ohjaamolle voi myös laittaa sähköpostia osoitteeseen nuorilohja@lohja.fi.

Ohjaamo-neuvonnassa tarjotaan ohjausta ja neuvontaa lohjalaisille alle 30-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen, sekä tilanteen mukaan ohjataan tarvittavien palvelujen ääreen. Ota rohkeasti yhteyttä ja seuraa Ohjaamo Lohjaa Instagramissa!