Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Ojamolla pääsee nyt nauttimaan kosmetologin palveluista

kosmetologi

Kauneushuone Mia-Maria K Beauty aloitti maaliskuun alussa toimintansa Ojamolla Kampaamo HS:n tiloissa. Kosmetologi Mia-Maria Kiviniemi kertoo, että alkuun oli hyvin hiljaista, koska koronaepidemia oli juuri alkanut Suomessa. Nyt pientä piristymistä on kuitenkin jo nähtävissä ja Kiviniemi uskoo, että kesää kohti mentäessä yhä useampi asiakas löytää takaisin palvelujen ääreen.

–Juuri, kun kaikki oli saatu valmiiksi, tuli korona. Ei kukaan varmaan osannut ajatella, että se vaikuttaa näin paljon, mutta ajattelen, että kyllä tästä noustaan. Vaikka nyt on haastavaa, tykkään tehdä kauneudenhoitoa ja uskon omaan työhöni ja siihen, että pystyn jatkamaan. Ihmiset kaipaavat hemmottelua ja pieniä omia hetkiä synkempinäkin aikoina, Kiviniemi sanoo.

Ojamo on hänelle tuttua seutua jo lapsuudesta.

–Olen käynyt Ojamolla koulua ja muistan, että tässä samassa paikassa on ollut aina kampaamo, vaikka toimijat ovat vaihtuneet. Kosmetologia ei kuitenkaan ole ennen ollut, joten on ihanaa, että nyt ihmiset pääsevät hoitoihinkin. Olen aina ajatellut, että olisi ihanaa, jos Ojamolla olisi kauneushoitola. Opiskelin välillä Helsingissä, mutta on ollut hieno tunne palata isommasta kaupungista takaisin Lohjalle ja Ojamolle. Tämä on perheelle hyvä paikka, Kiviniemi sanoo.

Hän päätyi yrittäjäksi Ojamolle saapastelemalla reippaasti sisälle kampaamoon.

–Katselin helmikuussa tiloja ja astelin sisälle kysymään, olisiko kampaajalla kiinnostusta ottaa tiloihinsa myös kosmetologi. Palaset loksahtivat paikoilleen ja yhteistyö lähti rullaamaan nopeasti. Näinkin voi käydä. Tämä on hieno, pieni ihme. On lottovoitto, että löysin tilat tästä, koska itse asun lähellä ja lapsi on vieressä päiväkodissa. On hyvä, että päädyin ovesta sisälle. Olen todella onnellinen, Kiviniemi iloitsee.

Hän kuvailee kauneushuoneen ja kampaamon yhdistelmää pieneksi ja lämpimäksi paikaksi, jossa saa tasokasta palvelua. Tiloissa toimivat vain Kiviniemi ja kampaaja Helena Savela.

–Täällä voi oikeasti rauhoittua hoitoihin, kun paikalla ei ole montaa ihmistä samaan aikaan.

Mia-Maria Kiviniemi palasi Helsingistä takaisin Lohjalle ja aloitti kosmetologina toimimisen Ojamolla.

Kauneus lähellä sydäntä

Kiviniemi on valmistunut Helsingin palvelualojen oppilaitoksesta kosmetologiksi vuonna 2012.

–Olen aina tykännyt kauneuteen liittyvistä asioista. Lukion jälkeen mietin kauan, mitä haluaisin tehdä ja pääsin sattumien kautta oppisopimuskoulutukseen. Kyllä tämä omalta alalta tuntuu. Tykkään tehdä käsillä ja nähdä työni jäljen. Perustin toiminimen ja uskaltauduin yrittäjän polulle vuonna 2018. Yrittäjyydessä on omat haasteensa, mutta se myös antaa paljon, kun voi itse sanella menemisensä ja tulemisensa.

Kiviniemi on hankkinut itselleen myös lisäkoulutusta ja erikoistunut laitehoitoihin.

–Niissä tulokset näkyvät heti. Hydrogen-hoidossa käytetään vettä ja vetyä, joten se sopii kaikille. Sillä päästään puhdistamaan ihoa solutasolla ja tulokset näkyvät jo yhden hoitokerran jälkeen. Hydrogeniin ei kuulu vanhanaikainen, mekaaninen puhdistus, joka saa ihon punoittamaan. RF-kiinteytys puolestaan vilkastuttaa solutoimintaa, Kiviniemi avaa.

SMS

Kiviniemellä on tilat Kampaamo HS:n yhteydessä. Hän kuvailee kauneushuoneen ja kampaamon yhdistelmää pieneksi ja lämpimäksi paikaksi, jossa hoidoista voi nauttia rauhassa, koska paikalla ei ole montaa ihmistä samaan aikaan.