Tänään pelattiin taas SM-Liigaa jääkiekossa ja jalkapallossa oli vuorossa maaottelut ja mm. Englannin liiga siksi tauolla vakiossa ja tilalla alasarjojen otteluita. Siinä missä Veikkauksen pelit ovat näiden kaikkien osalta kehittyneet ja firman sivustokin uusiutui on myös muualla kehitetty lisää livevetoja. Nykyään voi verkossa lyödä täysin virallisesti vetoa oikeastaan mistä vain. Siinä missä tottakai useimmat vedot kohdistuvat maailmalla eniten seurattuihin lajeihin kuten jalkapallo, koripallo ja lentopallo – meillä suosikki tähän aikaan vuodesta on luonnollisesti jääkiekko, jossa mennään kevät aikaa ”poika” mielessä.

Monen suomalaisenkin tuttu pelifirma Unibet tarjoaa livevetoihin laajaa skaalaa kohteita päivittäin. Tarjolla on formulakohteita, jääkiekkoa monista maista, e-sports kohteita, tennistä ja koripalloa – nämä siis juuri nyt tarjolla olevia. Katsoin esimerkiksi juuri äsken Unibetin livekohteet, niin niitä oli 64 pelikohdetta ja kotimaisella Veikkauksellakin oli samaan aikaan 8 livekohdetta. Livevedonlyönti on tullut kuvioihin sitä myöten kun ihmisten verkkoyhdeydet ovat parantuneet ja halu saada enemmän pelikohteita on kasvanut.

Live-vedossa veikataan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Livessä voi pelata esimerkiksi ensimmäistä maalintekijää, maalin syntymisaikaa, tuleeko tietyllä aikavälillä jäähyä tai kulmapotkujen lukumäärää. Pelikohde sisältää yhden tai useampia tulosvaihtoehtoja, joille on määritelty kiinteät kertoimet. Kaikki vedot ovat yksittäisvetoja.

Mitä on liveveto?

Jos olet aiemmin pelannut vaikka pitkävetoa tai tulosvetoa, ja tehnyt sen lapuilla, jotka olet vienyt kioskille, niin liveveto eroaa tästä siten, että siinä todellakin lyödään vetoa juuri sillä hetkellä käynnissä olevasta ottelusta. Livevedossa kohteen sisäiset tapahtumat ovat pelipanosten kohteita – voi olla, että esimerkiksi jalkapallo-ottelussa kohteita voivat olla esimerkiksi seuraava kulmapotku, seuraava maali, tuleeko ulosajoja yms. Livevetojen pelikohteiden lukumäärä per ottelu ovat huomattavasti korkeammat ja laajemmat kuin entisen malliset lopputulos pelimuodot. Live-vedossa pääset lyömään vetoa kun ottelu on käynnissä. Voit pelata esimerkiksi ottelun voittajaa koko tapahtuman ajan tai valita pelikohteesi kymmenistä muista ottelun aikana avautuvista pelikohteista. Saat voitot heti tilillesi kun kyseessä oleva pelikohde ratkeaa.

Mobiilivedonlyönti

Sinun ei tarvitse lyödä vetoa ainoastaan tietokoneellasi. Unibet tarjoaman mobiilisovelluksen avulla voit lyödä vetoa missä ikinä liikutkin. Jos käytössäsi on iPhone tai Androidia käyttävä puhelin, voit ladata Vedonlyöntisovelluksen kännykkääsi, jotta kohteet ovat aina mukanasi. Näin veikkaus onnistuu missä vain. Parhaimmillaan se tarkoittaa sitä, että pelaaja katsoo kotonaan ottelua tai on pelipaikalla katsomassa tapahtumaa, ja pääsee lyömään tilanteesta vetoa juuri sillä hetkellä kuin peli/tapahtuma on käynnissä.