-> tämä artikkeli sisältää DNA:n mainoslinkin

Ennen kuin vaihdat puhelin- tai nettiliittymää, on tärkeää arvioida omat tarpeesi. Mieti, tarvitsetko enemmän dataa, nopeampaa nettiä vai parempaa kuuluvuutta. Jos käytät puhelinta lähinnä puheluihin ja tekstiviesteihin, et välttämättä tarvitse suurta datamäärää.

Toisaalta, jos käytät paljon suoratoistopalveluita, pelaat netissä tai teet etätöitä, nopea ja luotettava nettiyhteys on tärkeä. Tämä pätee erityisesti, jos taloudessasi on useita laitteita, jotka käyttävät nettiä samanaikaisesti.

Hintavertailu

Hinta on usein yksi tärkeimmistä tekijöistä liittymää valittaessa. On hyvä vertailla eri palveluntarjoajien hintoja ja tarjouksia. Huomioi, että halvin liittymä ei aina ole paras vaihtoehto.

Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon mahdolliset piilokustannukset, kuten avausmaksut, kuukausimaksut ja lisäpalveluiden hinnat. Jotkut palveluntarjoajat saattavat tarjota alennuksia tai etuja, jos otat useamman liittymän tai yhdistät puhelin- ja nettiliittymän.

Kuuluvuus ja verkko

Kuuluvuus on erityisen tärkeä tekijä, jos asut tai liikut paljon alueilla, joilla verkon kattavuus on heikko. Eri operaattoreilla on erilaiset verkot, ja niiden kuuluvuus vaihtelee alueittain.

Tarkista operaattorin kuuluvuuskartat ja kysy kokemuksia tuttavilta tai naapureilta. Jos mahdollista, kokeile liittymää ennen sitoutumista pitkäaikaiseen sopimukseen.

Sopimusehdot

Lue sopimusehdot huolellisesti läpi ennen liittymän vaihtoa. Tarkista, onko sopimuksessa määräaikaisuutta, irtisanomisaikaa tai muita ehtoja, jotka voivat vaikuttaa liittymän vaihtamiseen tulevaisuudessa.

On myös hyvä tietää, mitä tapahtuu, jos ylität kuukausittaisen datasiirron rajan tai jos haluat käyttää puhelinta ulkomailla. Eri operaattoreilla on erilaiset käytännöt näissä asioissa.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun laatu voi vaihdella suuresti eri palveluntarjoajien välillä. Onko asiakaspalvelu helposti tavoitettavissa ja auttavatko he ongelmatilanteissa? Tämä on hyvä ottaa huomioon, sillä ongelmatilanteet voivat tulla yllättäen.

Voit lukea arvosteluja ja kokemuksia netistä tai kysyä suosituksia ystäviltä ja perheeltä. Hyvä asiakaspalvelu voi olla ratkaiseva tekijä, jos kohtaat ongelmia liittymäsi kanssa.

Lisäpalvelut

Monet operaattorit tarjoavat erilaisia lisäpalveluita, kuten virustorjuntaa, sähköpostipalveluita tai suoratoistopalveluiden tilauksia. Mieti, tarvitsetko näitä palveluita ja ovatko ne hintansa arvoisia.

Joskus lisäpalvelut voivat olla edullisia tai jopa ilmaisia osana pakettia, mutta niiden arvo kannattaa silti arvioida huolellisesti. Onko esimerkiksi virustorjunta tarpeellinen, jos käytät puhelinta vain perusasioihin?

Tärkeät seikat listattuna

 • Tarpeiden arviointi: data, nopeus, kuuluvuus
 • Hintavertailu: kuukausimaksut, avausmaksut, lisäpalvelut
 • Kuuluvuus ja verkko: alueellinen kattavuus, verkon laatu
 • Sopimusehdot: määräaikaisuus, irtisanomisaika, ulkomaankäyttö
 • Asiakaspalvelu: tavoitettavuus, palvelun laatu
 • Lisäpalvelut: tarpeellisuus ja hinta

Yhteenveto

Liittymän vaihtaminen on iso päätös, joka vaatii huolellista harkintaa. On tärkeää arvioida omat tarpeet ja tehdä perusteellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä. Huomioi hinta, kuuluvuus, sopimusehdot, asiakaspalvelu ja mahdolliset lisäpalvelut.

Kun olet tehnyt taustatyön huolellisesti, voit tehdä päätöksen, joka palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi.

Miksi sitten DNA voisi olla hyvä vaihtoehto?

5 hyvää syytä valita DNA:n puhelinliittymä:

 1. DNA:n puhelinliittymäasiakkaana saat monia etuja, kuten puhelimia edullisempaan DNA Asiakasetuhintaan.
 2. DNA:n nopean ja kattavan 4G-verkon alueella asuu jo yli 99 % suomalaisista ja huippunopea 5G-verkko laajenee koko ajan.
 3. Uusimmissa DNA-liittymissä on rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltiassa sekä mahdollisuus WiFi-puheluihin.
 4. Kaikkiin nettiyhteyden sisältäviin liittymiin kuuluu myös EU-datapaketti.
 5. DNA:n kanssa asiointi on helppoa. Asioi missä ja milloin vain itsepalvelukanavissa, tai henkilökohtaisesti asiakaspalvelussa, DNA Kaupoissa ja myyntipalvelussa. Asiat hoidetaan kerralla kuntoon!