Ajatus Omppu Kirppiksestä sai alkunsa eräällä kirpputorikierroksella.

–Ajatus lähti puhtaasti siitä, kun yhdellä kirppiskierroksella huomasin, että kirpputorit ovat tupaten täynnä, eikä vapaana ollut kuin muutama pöytä. Kun ajoin kierrokseltani kotiin päin, huomasin, että Laurinkadulla on Seppälän vanha tila tyhjillään. Ajattelin, että tuohonhan saisi perustettua kirpputorin ihan Lohjan ytimeen, kertoo Olli Savioja.

Olennaista oli myös se, että Savioja oli jokin aika sitten saanut hankittua erän hyllyjä. Alusta asti hän ei ehkä olisi myyntipaikkoja lähtenyt askaroimaan, mutta kun hyllyt löytyivät valmiiksi, ei kirpputorin perustamista tarvinnut kauaa miettiä. Työntekijät löytyivät läheltä, sillä Saviojan lisäksi kirpputorilla työskentelevät hänen tyttärensä Micaela ja vaimon sisko Satu.

–Sukulaisvoimin mennään. Heillä on molemmilla asiakaspalvelutaustaakin, Savioja toteaa.

Hän itse on työskennellyt aiemmin pitkään teollisuuden parissa ja viime aikoina rakennusalalla.

–Totesin talvella, ettei se ole minua varten. Sitten näin tämän tilan ja ajattelin, että tuossahan voisi olla markkinaa. Sijainniltaan tämä on Lohjan parhaita myyntipaikkoja, lähellä on paljon ilmaista parkkitilaa ja toriltakin tämä on vain kivenheiton päässä.

Savioja ei ole itse toiminut aiemmin kirpputorialalla, mutta hänen vanhemmillaan oli kirpputori 80- ja 90-lukujen vaihteessa.

–Olin siellä tuuraamassa välillä nuorena. Vanhat esineet ovat aina kiehtoneet minua, Savioja toteaa.

Olli Savioja ja Satu Nurmi. (Kuva: Micaela)

Uusi kirpputori on saanut hyvän alun

Omppu Kirppis avasi ovensa toukokuun alussa. Alku on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka myytävää ei vielä olekaan valtavasti.

–Ostajia on jo riittänyt hyvin, ja myyjät ovat saaneet kantaa lisää tavaraa myyntiin jopa päivittäin. Hyllyt täyttyvät pikkuhiljaa. Ihmiset ovat kiitelleet paljon siitä, että keskustaan on saatu kirpputori. Kiitoksia on tullut etenkin vanhemmalta väeltä, koska tähän on helppo tulla vähän liikuntarajoitteisempienkin, kun olemme katutasossa. Vaikka omaa autoa ei olisi, keskustaan pääsee kätevästi myös linja-autolla, Savioja kertoo.

Tilaa kirpputorilla on hyvin ja käytävät ovat leveät. Avara ja valoisa vaikutelma aiotaan säilyttää jatkossakin, vaikka tavaraa tulee lisää.

–Emme tee tästä liian ahdasta, vaan haluamme, että käytävillä mahtuu ohittamaan mukavasti muut ostoksilla kävijät. Emme halua antaa kirpputoristamme ahdasta ja pimeää mielikuvaa ihmisille. Kun pöydät eivät ole liian täynnä, tavaroita on helpompi katsoakin. Meillä on myös siistimispalvelu, joten voimme järjestää pöytiä asiakkaiden puolesta. Väljyys on hyvä asia koronankin kannalta, Savioja toteaa.

Omppuun voi tuoda vaatteita ja pientä tavaraa, mutta huonekalupuoli on jätetty suosiolla muille kirpputoreille. Hyllyjä voi säätää asiakkaiden tarpeiden mukaan ja arvokkaammille tavaroille on tarjolla hälyttimiä ja lukollisia vitriinejäkin on tulossa. Käytössä on Kirppari-Kalle-ohjelma, jonka avulla myyntiä voi seurata netissä ja tuoda sopivaan aikaan lisää tavaraa myyntipaikalleen. Jäätelöä kirppikseltä saa jo ja kahviokin on suunnitteluasteella. Hinnoittelupalvelu ja tavaroiden laittaminen esille asiakkaan puolesta ovat vielä työn alla.

–Tarkoitus on saada hinnoittelupalvelu asiakkaille käyttöön kesäkuun puolella suuren kysynnän johdosta. Lisäksi meiltä on kysytty myyntipaikkoja tauluille ja seinäkelloille, joten ne myös ovat työn alla.

Savioja kertoo, että kirpputorin nimeä pohdittiin pitkään eri vaihtoehtojen välillä. Lopulta nimi valikoitui Lohjan joulukadun valojen perusteella, sillä risteyksessä juuri kirpputorin kohdalla roikkuu joulun aikaan omena.

–Se on hyvää mainosta meille, Savioja naurahtaa.

–Pitäähän Lohjalla olla oma Omppu Kirppis. Lohja on tunnetusti omenakaupunki ja haluamme viedä sitä myös omalla toiminnallamme eteenpäin, hän jatkaa.

Avoinna Omppu Kirppis on joka päivä.

–Toivottavasti lohjalaiset ottavat tämän omakseen ja saamme pysyvän jalansijan. Vilske voi käydä, kun kesäasukkaatkin saapuvat, Savioja toivoo.

SMS

Omppu Kirppis halutaan pitää valoisana ja avarana niin, että tavaroita on helppo katsoa ja käytävillä pääsee mukavasti ohittamaan muut asiakkaat. (Kuva: Micaela)