Tänään: 13.07.2024

Toimittaja

OP tukee MIELI ry:n Kriisipuhelinta 100 000 eurolla

hyvinvointi, koronavirus, kriisi, mielenterveys

OP lahjoittaa mielenterveysjärjestö MIELI ry:n Kriisipuhelin-toiminnalle 100 000 euroa osana vastuullisuustyötään. Kriisipuhelimeen tulleiden yhteydenottojen määrä on noussut merkittävästi koronakriisin myötä, ja tällä hetkellä vain alle kolmannekseen soittoyrityksistä pystytään vastaamaan.

Koronakriisi on vaikuttanut merkittävästi suomalaisten hyvinvointiin, ja pitkään jatkunut tilanne on kuormittanut monien mieltä. OP haluaa olla tukena yhteiskunnallisesti haastavassa ajassa, ja lahjoittaa MIELI ry:n Kriisipuhelin-toiminnalle 100 000 euroa.

Avun tarve on nyt suuri ja lokakuussa 2020 Kriisipuhelimessa on pystytty vastaamaan vain noin joka kolmanteen puheluun. OP:n lahjoituksen avulla tulevaisuudessa voidaan vastata apua tarvitsevien soittoihin jopa 10 000 kertaa useammin.

–Kulunut vuosi on ollut monella tavalla haastava. Kriisipuhelin-toiminta helpottaa ihmisten henkistä hätää ja lahjoituksen avulla voimme hyvin kohdennetusti auttaa yhä useampaa akuutista kriisistä kärsivää ihmistä ja heidän läheisiään, kertoo OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa.

Koronakriisi heijastuu selvästi avun tarpeeseen

Poikkeuksellinen vuosi on muuttanut avun tarpeen syitä. Aiemmin Kriisipuhelimeen tulleet puhelut liittyivät usein ongelmiin ihmissuhteissa tai huoleen läheisestä, mutta nyt koronapandemian vaikutukset näkyvät selvästi myös ihmisten henkisessä jaksamisessa.

–Koronakriisin myötä ahdistuneisuus on noussut yleiseksi syyksi soittaa. Myös arjessa selviäminen, taloudelliset ongelmat sekä työelämässä tai koulussa selviytyminen ovat syitä ottaa yhteyttä. Lisäksi soittajilla on aiempaa useammin itsetuhoisia ajatuksia, kertoo MIELI ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Haastava aika on toisaalta lisännyt myös ihmisten halua auttaa ja avun tarjoajien aktiivisuutta. Kriisipuhelimen koulutetut vapaaehtoiset ovat vastanneet tänä vuonna jo 36 000 soittoon, mikä on noin puolet Kriisipuhelimen vastatuista soitoista.

MIELI Suomen Mielenterveys ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää mielenterveyttä sekä ehkäistä mielenterveyden ongelmia. MIELI ry:n Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puheluihin vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Kriisipuhelin on auki ympäri vuorokauden suomeksi numerossa 09 2525 0111 ja lisäksi tiettyinä aikoina ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi (lisätietoa: mieli.fi/kriisipuhelin). 100 000 euron lahjoitus on osa OP:n yritysvastuuta.

OP