Tänään: 12.07.2024

koulureput

Päätoimittaja

OP Uusimaa kerää koulureppuja vähävaraisten perheiden lapsille tänäkin kesänä

Hope ry

OP Uusimaan ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -keräys järjestetään 8.–26.7. Kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Hopen syksyllä 2023 tekemän asiakaskyselyn mukaan 56 prosenttia Hopen asiakkaista on yksinhuoltajia, jolloin koko perheen tulot ovat yhden huoltajan varassa. Yhden huoltajan perheistä yli 10 prosenttia saa toimeentulotukea ansiotulon rinnalla. Asiakaskyselyn vastauksissa näkyi huoli elämisen perustarpeista, taloudellisen tiukkuuden heijastuminen mielialaan sekä suoranainen nälkä.

OP Uusimaa ja Hope ry haluavat yhdessä tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa, että jokaisella koululaisella on oma reppu heti lukuvuoden alusta lähtien – oli kyseessä sitten ihka ensimmäinen koulupäivä tai paluu pulpettiin.

– Kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin. Tänä kesänä haastamme keräykseen mukaan alueemme yhteistyöseuroja, kertoo OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen.

Reppu joka selkään -keräyksessä kuka tahansa voi lahjoittaa koululaiselle repun tai muita koulutarvikkeita. Lahjoitusten toivotaan olevan uusia ja käyttämättömiä. Viime kesänä OP Uusimaan konttoreissa kerättiin noin 350 reppua ja runsas määrä muita koulutarvikkeita.

Keräys on järjestetty jo seitsemän kertaa, ja sen avulla on joka vuosi saatu yhteensä tuhansia reppuja peruskoululaisille. Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Koulutarvikkeet liittyvät olennaisesti koulunkäyntiin ja reppu symboloi osaltaan uuden lukukauden aloitusta.

– Ekaluokkalaisten lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita. Haluamme kannustaa ihmisiä tukemaan koulutielle lähteviä lapsia ja nuoria. Konkreettisella lahjoituksella ja sen myötä välittyvällä välittämisen tunteella voi saada aikaan elämänmittaisen positiivisen muiston, Hostila sanoo.

Lahjoitukset voi toimittaa OP Uusimaan konttoreihin 26.7. asti. Konttoreiden yhteystiedot löytyvät tiedotteen lopusta.

Hopen asiakaskysely toteutettiin seitsemän paikallistiimin asiakasperheille 23.10.-5.11.2023 ja siihen saatiin yhteensä 1 232 vastausta.

Kommentoi kirjoitusta