Ostaessasi uutta kodinkonetta, tai uutta sohvaa kotiisi, etsiessäsi joululahjaa ystävällesi, suositko paikallista liikettä, tilaatko netistä vai lähdetkö PK-seudun ostoskeskuksiin?
Tiedätkö, kuinka suuri merkitys sillä olisi, jos tekisitkin ostoksesi Lohjalla? Ostamalla paikallisesti tuet samalla paikallisia, yksityisiä tai ketjuyrityksiä, autat omaa aluettasi pysymään vahvana ja elinvoimaisena.

Laita raha kiertämään paikallisesti

Laita rahasi ostoksien kautta oman alueen yrityksiin, ystävien ja naapureiden firmoihin. Sijoittamalla omalle alueelle, teet siitä vahvemman ja elinvoimaisemman Lohjan pitämällä rahan liikenteessä paikallisesti.

Työpaikkoja Lohjalle

Kun yrittäjä avaa liikkeensä, on hänellä ajatus tehdä siitä ammatti ja kenties kasvattaa sitä uusilla työntekijöillä ja uusilla palveluilla- se kaikki auttaa alueen kehittymisessä.
Paikalliset yritykset palkkaavat paikallisia ihmisiä töihin kasvaessaan, maksavat paikalliset veronsa kunnalle ja koko toiminnallaan luovat uusia mahdollisuuksia Lohjalle.
Paikalliset yrittäjät ovat omalla toiminnallaan sijoittaneet Lohjan tulevaisuuteen. Kannusta niitä, jotka sen ovat uskaltaneet tehdä, ostamalla vaikkapa seuraavat joululahjat Lohjalta tai valitsemalla paikallisen ravintolan vuosijuhlan kunniaksi. Kun sijoitat paikalliseen yritykseen, yritys sijoittaa toiseen paikalliseen ja näin raha lähtee kiertämään.

Mitä tämä voisi tarkoittaa?

Kierteletkö joskus naapurikaupunkien liikkeitä kateellisena, ettei sellaisia ole Lohjalla? Niitä kyllä saadaan tänne, kunhan ensin tuemme jo täällä olevia ja kannustamme uusia yrittäjiä avaamaan omia yrityksiään tai aloittamaan uuden franchising-liikkeen Lohjalla. Lohjalle on lähivuosina tulossa hyvässä lykyssä parikin uutta ostoskeskusta, jotka ovat varsin pieniä, mutta antavat tullessaan mahdollisuuden noin 20 uudelle liikkeelle ja yrittäjälle.
Mitä paremmat paikalliset valikoimat meillä on, sitä turhempaa on lähteä kauemmaksi ostoksille tai tilata mitä sattuu netistä – nostetaan ensi vuonna paikallisuus kunniaan, pidetään se lähikauppa ja -liike elossa.

Uusia asukkaita

Parin vuoden päästä meillä on asuntomessut Lohjalla ja uusia asuinalueita kaavoitetaan ja samalla myös uusia teollisuus- ja palvelualueita myös kaavoitetaan – Lohja tarjoaa mahdollisuuden kasvuun, muuttamaan muuttotappio kunta muuttovoitto kunnaksi.
Jotta Lohja olisi kiinnostava kohde muuttaa, tulee Lohjalla olla palveluita, ostoskohteita, asuntoja, palveluita – se on kokonaisuus, mikä vaatii yhtä lailla kaupungin päättäjien, yrittäjien ja kaupunkilaisten positiivista asennetta kasvua kohtaan- sillä jos se kasvu ei tapahdu meillä, se tapahtuu jossain muualla, ja se kasvupaikka vetää asukkaita.
Vaikka monet tutkimukset puhuvat nuorten perheiden halusta muuttaa rauhallisille alueille, he kuitenkin arvostavat enemmän palveluita, helppoutta ja yllättäen nykyään myös kerrostaloelämistä.
Lohja on lähellä hyviä matkayhteyksiä, lähellä pääkaupunkia ja Turun kasvualuetta – meillä oikeasti on potentiaalia kehittää tästä kaupungista hyvä paikka asua ja yrittää.

www.ostalohjalta.fi
www.facebook.com/ostalohjalta

KO