Black Fridayn taustat juontavat Amerikan mantereelle ja sinne 50-luvulle, mutta meille se on tullut vasta viime aikoina, 2010-luvulla. Black Friday on varsinaista tarjousten ilotulitusta, kun liike toisensa jälkeen kertoo myyvänsä tuotteita mitä suuremmalla alennuksella, ja ihmiset ostavat. Ihmiset ostavat niin verkkokaupoista kuin liikkeistä ja varsinkin joululahjaostoksille mennään BlackFridayn aikoihin.

Black Friday on vuoden vilkkain ostospäivä. Se on tullut jo merkittäväksi osaksi myös suomalaiskuluttajien kalenterivuotta, ilmeni 2019 Klarnan teettämästä tutkimuksesta. Jo silloin yli 95 % suomalaisista tiesi mikä Black Friday on ja yli 62 % aikoi tehdä ostoksia. Lähes 80 % ostajista suunnittelee etukäteen tiettyjä ostoksiaan nimenomaan Black Fridayn tai nykyään kokonaisen ostoviikon, Black Weekin ajaksi. Jo viime vuonna ostoksista yli puolet suunnattiin Suomessa verkkokauppaan.

Lohjalaiset verkkokaupat

Mitä lohjalaisia verkkokauppoja sinä tunnet, oletko käyttänyt yhdenkään palveluja, eli tilannut paikallisesti verkosta? Esimerkiksi lehtemme on siirtynyt käyttämään www.shopster.fi sivustoa mahdollistaen esimerkiksi Ykköstori-ilmoitukset sekä Ykkös-Lohjan joulutervehdysten tilaamisen suoraan verkosta.

Myös esimerkiksi Säästötalo Latvalalla, Mainosteippaamo Omalogolla ja mm. Lohjan Pyörä ja Urheilulta löytyy verkkokaupat. Näitä verkkokauppoja alamme listata MAKSUTTA tulevaisuudessa omalla www.ostalohjalta.fi sivustolla. Jos sinulla on siis oma verkkokauppa, vinkkaa meille osoitteesi ja saat verkkokauppasi listoille.

Kaikki eivät kuitenkaan laita mitään erillisiä Black Friday tarjouksia, ja on vastaliikkeenä jopa verkkokauppa kiinni perjantaina: nummelalainen Globe Hope pitää verkkokauppansa kiinni.

Ostoshysteriaa tuntuu kuitenkin riittävän, ja vaikka kuinka me kaikki tiedämme, että meidän tulisi kuluttaa vähemmän, lyödään tälläkin kertaa varmasti uusia ennätyksiä ainakin joidenkin kauppojen osalta rikki tällä viikolla.

Joulu lähestyy

Jouluun on enää kuukausi aikaa ja talvi odotuttaa yhä itseään. Tänäkin jouluna on todennäköistä Lohjalla viettää se ilman lunta, mutta se ei estä joulumielen tulemista. Oletko sinä hankkimassa tällä viikolla lahjoja, tai laittamassa kotia jo joulua varten, ja mikä on tämän joulun tärkein tehtäväsi kotona?

KO