Tänään: 12.07.2024

kryptot kuten bitcoin

Päätoimittaja

Ovatko uudet kryptot hyvä sijoitus vuonna 2024?

kryptovaluutat, sijoittaminen

Uusia kryptojaovat aina mielenkiintoinen vaihtoehto niille sijoittajille, jotka etsivät uusia korkean tuottopotentiaalin mahdollisuuksia. Tänäkin vuonna tulee uudet kryptovaluutat markkinoille lähes viikoittain, joten markkinoilla on paljon kuhinaa niiden osalta.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää siitä, onko uudet kryptot sijoittamisen arvoisia vuonna 2024, lukaise tämä artikkeli ja saat lisätietoa aiheesta.

Image by frimufilms on Freepik

Miksi uudet kryptot ovat sijoittamisen arvoisia?

Uusien kryptovaluuttojen potentiaali perustuu usein niiden tarjoamaan mahdollisuuteen saavuttaa merkittäviä tuottoja. Ne ovat täysin poikkeuksellisia omaisuuseriä tässä mielessä, sillä parhaillaan tuotot voivat olla jopa kymmeniä tuhansia prosentteja.

Uusi tilaisuuksia löytää tällaisia kryptoja tulee jatkuvasti, joista tunnetuin esimerkki on tietysti Bitcoinin tarina, jota nykyään käytetään laajasti maksuvälineenä online-kasinoilla, rajat ylittävissä transaktioissa sekä sijoittamisessa ja kaupankäynnissä. 

Vielä yli 10 vuotta sen arvo oli vain murto-osa siitä, mihin se tuli parhaimmillaan nousemaan. Ei siis mikään ihme, että monet sijoittajat haikailevat menettämiensä tilaisuuksien perään. 

Vaikka uusiin kryptoihin sisältyy paljon mahdollisuuksia, ne ovat myös erittäin korkean riskitason sijoituskohteita. Mikäli niistä on kiinnostunut, vastuullinen sijoittaminen on hyvä pitää mielessä. Riskejä vastaan tehokas työkalu on hajauttaminen, jossa näihin erittäin spekulatiivisiin sijoituskohteisiin sijoitetaan vain muutama prosentti koko salkun arvosta.

Uudet kryptot vuonna 2024 – muista ottaa riskit huomioon

Vaikka uusiin kryptovaluuttoihin sijoittaminen on erittäin houkuttelevaa, niihin liittyy myös merkittäviä riskejä. Suurin osa niistä ei koskaan saavuta laajaa hyväksyntää tai kykene nostamaan markkina-arvoaan kovinkaan korkealle.

Nämä riskit saattavat pahimmillaan eskaloitua siten, että uuteen kryptovaluuttaan tehdyt sijoituksen menettävät arvonsa kokonaan. Varovaisuus on täten valttia näillä markkinoilla.

Toinen merkittävä ongelma uusien kryptovaluuttojen kohdalla on se, että niihin liittyy paljon huijauksia ja petoksia. Sijoittajan on oltava erityisen tarkkana valitessaan kohdettaan, sillä vaara joutua petoksen uhriksi on korkeampi kuin vaikkapa perinteisillä osakemarkkinoilla. 

Juuri tämän takia on tärkeää tehdä perusteellinen taustatutkimus jokaisesta uudesta kryptovaluutasta.

Muista tutkia esimerkiksi näitä seikkoja uuden kryptovaluutan kohdalla:

  1. Minkälainen kehittäjätiimi on projektin takana?
  2. Onko kyseinen tiimi tai joku sen jäsenistä onnistunut luomaan aikaisemmin onnistuneen kryptoprojektin?
  3. Kuinka suuri osa kolikoista on jaettu kehitystiimille, markkinointiin ja markkinoille?
  4. Löytyykö heidän virallisilta nettisivuiltaan white paper -dokumentti?

Miten uuden kryptovaluutan arvo määräytyy?

Uusien kryptovaluuttojen arvon määräytyminen on hyvin monimutkainen prosessi, johon vaikuttavat monet eri tekijät. Useat näistä tekijöistä ovat sellaisia, ettei kehittäjätiimillä tai yhteisöllä ole mahdollista edes vaikuttaa siihen. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi yleinen taloudellinen tilanne sekä kryptojen sääntelyyn liittyvät kehityskulut.

Jotta sijoittaja voisi löytää paremmin ja tehokkaammin ne parhaimmat uudet kryptovaluutat, riittävä määrä taustatyötä ja analyysia on tehtävä. Tämä erittäin tärkeää muistaa ennen kuin tekee lopullisen sijoituspäätöksen.

Kryptomarkkinoilla on nähty useita trendejä, jotka ovat nousseet yhtä nopeasti kuin ne ovat kadonneet. Viimeisin tällainen buumi oli metaverseen ja P2E-peleihin liittyvät uudet kryptovaluutat. Vaikka kyseiset segmentit eivät ole kadonneet vielä mihinkään, niiden aika parrasvaloissa on ainakin toistaiseksi ohi.

Alussa uuden kryptovaluutan arvo määritellään sen ennakkomyynnissä eli ICO:ssa. Käytännössä sen hinnoittelusta vastaa kehittäjätiimi, joka myy tietyn osan kolikoista rahoittaakseen projektin kehittymistä.

Tämä on se vaihe, jossa uutta kryptovaluuttaa voi saada todella edullisesti. Yleensä ennakkomyynnissä on useita vaiheita, joiden myötä kolikon hinta nousee jatkuvasti. Aivan kuten perinteisillä osakemarkkinoilla, suurimmat tuotot on saatavilla silloin, kun on mahdollisimman aikaisin liikenteessä.

Kun ennakkomyynti on ohitse, uusi kryptovaluutta pyritään listaamaan eri kryptopörsseissä. Listaaminen on kriittinen vaihe jokaisen krypton elinkaaressa. Mikäli se onnistuu pääsemään joihinkin tunnettuihin kryptopörsseihin ja samalla herättämään laajemman sijoittajakunnan mielenkiinnon, uuden krypton hinta saattaa nousta todella nopeasti.