Lohjan Liikuntakeskus järjestää syksyn aikana maksuttomia padel-kokeiluja.

–Ajatuksena on, että saisimme näiden tutustumispäivien ansiosta eri-ikäiset ihmiset tutustumaan lajiin ja samalla lisää padelin harrastajia Lohjalle, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Taina Pennanen Lohjan Liikuntakeskuksesta.

Maksuttomia kokeiluja ohjaavat itsekin lajiin hurahtaneet veljekset Jari ja Joni Vastamäki. Padel sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille, joten lajia on helppo lähteä kokeilemaan.

–Laji on helppo oppia, se on erittäin hyvää kuntoilua ja vielä sosiaalistakin, kun pelataan nelinpelinä, Pennanen tiivistää.

Ensimmäinen kokeilu järjestetään 9.10. klo 10.00–16.00 Padeloniassa (Levysepäntie 16, Lohja). Maksuton kokeilu varataan Lohjan Liikuntakeskuksen sivuilta löytyvän varausjärjestelmän kautta (opastukset ja testaus>padelonia).

–Varattavissa on ryhmiä eri-ikäisille. Omat ryhmät on myös aloittelijoille, joilla ei ole mitään mailapelikokemusta, sekä niille jotka ovat pelanneet aiemmin esimerkiksi sulkapalloa, Pennanen kertoo.

Mukaan kokeiluun ei tarvitse ottaa muuta kuin sisäpelikengät. Mailat ja pallot saa Padeloniasta. Lisää maksuttomia kokeiluja on luvassa 22.10. ja 23.10.

–Näiden päivien tunnit tulevat varattaviksi, kun näemme ensin, mille ryhmille on kysyntää, Pennanen sanoo.

Valmentajat Jari Vastamäki (vas) ja Joni Vastamäki opastamassa liikuntapalvelupäällikkö Taina Pennasta padelin saloihin.

Shakkimainen padel vaatii pelinlukutaitoa

Lohjan Pappilankorvesta löytyy padel-halli Padelonia, missä pelataan tällä hetkellä jo kolmatta kautta. Lisäksi Lohjalla on kaksi ulkokenttää Aurlahdesta. Ensi kesänä Taimistoon avautuu vielä kaksi ulkokenttää lisää. Padel-kenttiä on viime vuosina ilmestynyt katukuvaan kuin sieniä sateella. Mistä moinen innostus? Jari Vastamäki kertoo, ettei laji ole uusi, sillä Etelä-Amerikasta peräisin olevaa padelia pelattiin meren takana jo sata vuotta sitten. Suomalaiset se on kuitenkin hurmannut kunnolla vasta paljon myöhemmin.

–Etenkin espanjalaiset ovat olleet innokkaita padelin pelaajia ja siellä lomailleiden ja talvet asuneiden suomalaisten mukana laji on rantautunut meillekin, Vastamäki taustoittaa.

Hän arvelee, että lajin helppoudesta löytyy suurin, muttei ainoa syy sen suosioon.

–Padel ei vaadi niin teknistä taitoa kuin vaikkapa tennis. Kenttä on pienempi, joten ei tarvitse juosta niin paljon. Tenniksessä pitää reagoida nopeasti ja juosta enemmän, mutta padel on nivelille turvallisempi, kun vauhti ei ehdi kiihtyä yhtä kovaksi, Vastamäki kertoo.

Padel sopiikin monille, joiden keho ei enää kestä rajumpia lajeja. Vastamäki kuuluu itsekin heihin.

–Olen itse joutunut luopumaan salibandystä ja ajattelin, että voisin harrastaa jotain mailapeliä. Tykkäisin pelata tennistä, mutta olen ollut ammattilumilautailija ja polveni on leikattu neljä kertaa, joten se ei enää kestä tennistä. Padelia se kuitenkin kestää. Kyllä tämäkin urheilusta käy ja hiki tulee, Vastamäki naurahtaa.

–Moni joutuu erilaisten vaivojen takia luopumaan itselleen rakkaista lajeista, mutta padel voisi olla yksi, mitä hekin pystyvät harrastamaan, Pennanen tiivistää.

Helppoudestaan huolimatta padel vaatii tilannetajua.

–Padelissa yhdistyvät tennis ja squash. Pallo kimpoaa kentän takalasistakin, joten pitää osata lukea peliä ja sitä, mihin pallo kimpoaa. Tavallaan padel on shakkimaista. Häkkiä pystyy hyödyntämään, eikä täysillä lyöminen ole välttämättä paras vaihtoehto. Padel on loistava laji, kun vielä löytää oman porukan, Vastamäki kertoo.

Syksyllä Lohjalla pelataan jälleen myös padel-liigassa. HEAD-liiga Lohja käynnistyy 6.10. ja ilmoittautuminen on auki 2.10. asti.

SMS

Padel sopii monenkuntoisille ja -ikäisille ihmisille, sillä siinä ei esimerkiksi juosta yhtä paljon kuin tenniksessä. Hiki tulee silti ja pelinlukutaitoakin vaaditaan.

Peliuutisia

Oletko kiinnostunut uusista tietokone- tai mobiilipeleistä? Entä peliohjaimista ja yleensäkin kaikesta digitaaliseen pelaamiseen ja ajanviettoon kuuluvasta. GamingCorner kertoo peliuutiset laajalti Suomeksi omalla sivustollaan, ja tarjoaa pelitarjouksia niin mobiilimaailmasta kuin tietokoneiden ja konsolipelien parista.