Tänään: 12.07.2024

Päätoimittaja

Paikallinen, palveleva lähiapteekki esittäytyy

apteekki, Virkkala

Virkkalassa ja Siuntiossa apteekin asiakkaita palvelevat Omena-apteekit, joita vetää apteekkari Jarkko Kiuru. Jarkko tuli Lohjalle 2022 aloitettuaan apteekkarin työnsä sitä ennen Pöytyällä. Kävimme tapaamassa Jarkkoa ja kuuntelemassa tämän hetken kuulumisia lähipalvelutuottajalta.

Virkkala on mukavan kokoinen perinteinen kivijalkataajama, jossa on meidän onneksemme uskollisia ja kivoja kanta-asiakkaita.

On hienoa olla yksi Virkkalan lähipalveluista saaden palvella asiakkaita ja kuulla heidän kuulumisiaan. Asiakkaat myös kiittelevät siitä, että meillä on parkkipaikka aivan apteekin ”seinällä”, eikä apteekkiin päästäkseen tarvitse kävellä pitkiä matkoja.

Jarkko Kiuru

Apteekissa Virkkalapäivänä mittauspiste

Virkkalalla on potentiaalia enemmänkin, kuin mitä isot ketjut ehkä ymmärtävätkään. Onkin hieno kuulla ja nähdä uusia liikkeitä aukeavan Virkkalan keskustan alueelle. Mekin mietimme oman palvelupakettimme kehittämistä mm. erilaisten mittauspalveluiden tuomisella apteekkiin. Itseasiassa nyt Virkkalapäivänä meillä on yhteistyössä Lohjan Sydän ry:n kanssa apteekilla mittauspiste, kertoo Jarkko.
Virkkalan ja Siuntion Omena-apteekit ovat todellisia lähipalveluita, ja Virkkalan apteekki on avoinna arkisin kello 9-18 ja lauantaisin kello 9-15.

Perusaukioloaikojen lisäksi meillä on myös verkkoapteekki, jonka avulla voimme palvella myös niitä asiakkaita, jotka eivät pääse luoksemme.

Apteekin asiakaskäyttäytymisessä näkyy sukupolvien erot

Virkkalan apteekissa käyvät niin nuoret kuin senioriasiakkaat, ja kaikki ikäluokat ja sukupolvet yhä luottavat apteekin ammattilaisten apuun.

On totta, että digitalisaation on lisännyt Google-lääketiedon lukemista, mutta onneksi yhä vielä asiakkaat luottavat myös meidän asiantuntemukseemme kysyessään lisätietoja ja neuvoja. Toivommekin, että jatkossakin asiakkaat käyttäisivät nimenomaan lähipalveluita, kuten me ja muut Virkkalan liikkeet, jotta jatkossakin Virkkalassa olisi laaja ja monipuolinen palvelurakenne.

Olemme myös kehittäneet tänä aikana myymälätilaamme mahdollistaen samalla entistä laajemman tuotevalikoiman ja meillä onkin kaikkiaan noin 500 tuotetta omalla tuotelistallamme, kertoo Jarkko apteekin muutoksista.

Mitä apteekista ei heti löydy, saamme sen normaalisti asiakkaalle hankittua jo seuraavaksi arkipäiväksi.

Apteekin kehittämisen lähtökohtana on aina asiakkaiden parempi palvelu, ja siksi nuo mittauksetkin ovat olleet kehitysajatuksissa mukana. Kylläkin viime vuosien SOTE-muutokset ovat tuoneet niille suunnitelmille pieniä hidasteita, ja tulemme keskustelemaan paikallisten SOTE-tahojen kanssa löytääksemme ne mahdolliset lisäpalvelut, joita voisimme asiakkaillemme Virkkalassa tulevaisuudessa tarjota.

Tulevaisuuden isot kysymykset

Apteekkari Kiurua mietityttää valtion hallinnon mahdolliset kehityshankkeet apteekkialalle. Isojen toimijoiden mahdolliset ketjut tulevaisuudessa ovat asioita, jotka pitää huomioida jo nyt.

Niitä pitää miettiä, vaikkeivat ne ole varmoja. Näin yksityisyrittäjänä jokaista isompaa remonttia ja investointia pitää miettiä rauhassa ottaen huomioon kaikki erilaiset mahdollisuudet, mukaan lukien myös nämä lakimuutokset. Tällä hetkellä kuitenkin jatkamme normaaliin tapaan kehittäen omia palveluitamme ja asiakkaitamme yhtä asiantuntevasti palvellen kuin tähänkin asti.

Mahdollisen terveyspisteen ja erilaisten mittausten palvelupakettiin ottaminen on mahdollinen tulevaisuuden lisäpalvelu, mutta sitä pitää miettiä sekä meidän sisäisesti, että SOTE-puolen kanssa ja asiakkaitamme kuunnellen.
Tervetuloa Virkkalapäivänä käymään apteekilla, vaikka et tarvitsisi lääkkeitä. Apteekista saat myös vitamiinit ja apua mm. punkkeja ja hyttysiäkin vastaan.

KO