Ykkös-Lohja on toiminut Lohjalla nyt reilut 30 vuotta ja vuosien aikana lehden toiminta on kehittynyt samalla kun tekniikka lehden ympärillä on kehittynyt. Aluksi lehteä tehtiin paljon ”käsityönä”, mutta nykyään tietokoneet ovat käytössä ja uusimmat ohjelmistot, mutta se varsinainen työ tapahtuu yhä ihmisten tekemänä.

Monet ovat kysyneet meiltä muutamia asioita kuukaudesta toiseen, joten ajattelin tässä käydä läpi hieman lehtemme toimintaa ja periaatteitamme.

Toimituksemme sijaitsee aivan Lohjan keskustassa uuden kauppakeskus Lohen naapurissa, mutta toimittajamme ja päätoimittajamme ovat pääosan työajastaan liikenteessä, eli eivät ole toimituksessa vaan tekemässä niitä artikkeleita, joita te saatte sitten lukea lehtemme sivuilta.

Etukäteen tapahtumista uutisointia

Ykkös-Lohja pyrkii tekemään enemmän sellaisia artikkeleita, jotka kertovat jotain tulevista tapahtumista tai käynnissä olevista asioista. Toimituksemme rajatut resurssit eivät mahdollista meidän paikalla olemista tapahtumissa, jotka ovat kertaluonteisia. Koska lehtemme jaetaan joka viikkoa vähintään se 34 000 kappaletta, haluamme tarjota lukijoillemme tuoreita uutisia tulevista tapahtumista, näin voimme omalta osaltamme olla pitämässä talousaluettamme aktiivisena. Jos siis sinä olet järjestämässä tapahtumaa, ota yhteys lehden toimitukseen aina ajoissa, mielellään jo vähintään kolme viikkoa ennen tapahtumaa.

Tapahtumasta jälkikäteen kirjoittaminen ei ole yhtä toimivaa tapahtumalle, kuin siitä etukäteen kertominen.

Luotettavaa sisältöä

Me emme myöskään satuile uutisissa ja artikkeleissa omiamme. Jostain syystä joku on jakanut alueelle mainontaa, jossa kerrotaan, että heiltä saa ”luotettavimmat paikallisuutiset”, mutta tosiasia on, että ei meistä kukaan omiaan keksi. Suomessa lehdistö, jopa paikallistasolla kertoo tapahtumista totuudenmukaisesti ja haastattelee oikeita ihmisiä artikkeleihin.

Lehti julkaistaan keskiviikkoisin eli kerran viikossa ja lehden mennessä painoon tiistaisin, on materiaalin oltava toimituksessa hyvissä ajoin. Voimme myös julkaista pikaisesti julkaistavia asioita kuten poliisin tiedotteita myös sosiaalisen median kanavamme kautta sekä näillä nettisivuilla.

Oikeasta paikallinen

Ykkös-Lohja on myös oikeasti paikallinen ja yksityinen julkaisija. Meitä paikallisia pieniä julkaisijoita on lähialueille muitakin, kuten Vihdissä Luoteisuusimaa, Karkkilassa Karkkilalainen ja Kirkkonummella Kirkkonummen Sanomat. Meissä kaikissa on yhteistä se, että olemme sitoutumattomia, yksityisiä julkaisijoita – meidän taustalla ei siis ole isoa pörssiyhtiötä, jota johdettaisiin satojen kilometrien päästä.

Ykkös-Lohja on panostanut myös digitaalisuuteen ja lehtemme on aina luettavissa ilmestymispäivänä netistä maksutta. Vaihdoimme tänä vuonna nettilehtemme alustaa, joten lehti on entistä helpommin luettavissa myös mobiililaitteilla.

Julkaisemme myös jokaisen artikkelin sellaisenaan nettisivuillamme, ja siten jokainen artikkeli on löydettävissä Googlen kautta, joka sekin auttaa artikkeleissa mukana olevien yritysten näkyvyydessä.

Ykkös-Lohja ja Kettu Julkaisut Oy sekä Kettu Markkinointi tarjoavat yhdessä ER-tuen ja mainosteippaamo Omalogon kautta paikallisen markkinointipaketin, mitä kautta kuka tahansa paikallinen yritys saa sekä printti että diginäkyvyytensä kuntoon, mikäli se ei sitä tällä hetkellä ole.

Tuetaan toisiamme paikallisesti, tehdään yhteistyötä ja pidetään talousalue virkeänä myös tulevina vuosina.

KO