Huhtikuun viimeisellä viikolla Lohjan Pyhän Laurin kirkossa käynnistyy pakohuonepeli, joka vie pelaajat jännittävälle aikamatkalle 1500-luvulle. Pakohuonepeliä on valmisteltu seurakunnan nuoriso- ja diakoniatyön voimin. Pelissä on erilaisia ongelman ratkaisutehtäviä, joissa elementteinä käytetään esimerkiksi kirkon maalauksia. Peliä pelataan 3-6 hengen ryhmissä, ja yksi peli kestää tunnin. Kaveriporukan voimin voi tulla kokeilemaan, miten hyvin toimitte yhdessä.

Keskiajan Lohja on kylä, joka voi ylpeillä kuninkaan vierailulla.

Syyskuussa 1555 Kustaa Vaasa vieraili yhdessä poikansa Juhanan kanssa Lohjalla, ja kuninkaalliset vieraat majoittuivat nykyisen Olut ja viinihuone Nordenin paikalla sijainneessa Hakaskytän tilan päärakennuksessa. Ojamon rautakaivokseen ja Laakspohjan kylään veronkannon tehostamista varten suunniteltuun Kuninkaan kartanoon liittyvät asiat lienevät olleet vierailun pääsyy. Lohjan kirkkoherra Thomas Gregorii lahjoitti kiitollisena hänelle seurakunnan vuonna 1382 vastaanottamat maatilat nykyisen pohjois-Siuntion alueelta. Peliä tilojen omistuksesta oli käyty jo vuosia. Pyhän Laurin kirkossa käynnistyy pakohuonepeli, jossa ratkotaan noiden seurakunnan omistamien maatilojen kohtaloa. Kenelle mahtavat kirkon maat nyt päätyä?

Pelikertojen maksut suunnataan vuoden 2023 Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Varoilla tuetaan nuorten keskuudessa tehtävää väkivallan vastaista toimintaa, koulukiusaamista ja nuorten väkivaltaa torjuvaa työtä. Yhteisvastuukeräyksen kampanjalla halutaan kiinnittää huomiota nuorten lisääntyneeseen väkivaltaan. Yhteisvastuu auttaa nuoria Suomessa ja maailmalla. Avun vievät perille Aseman Lapset ry, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat ja Kirkon Ulkomaanapu.

Pelikertoihin ilmoittaudutaan Lohjan seurakunnan nettisivujen kautta. Jokaisena peli-iltana on kolme pelimahdollisuutta: 24.4., 25.4., 26.4. ja 28.4. kello 16, 17.30 ja 19. Pelin alaikäraja on 10 vuotta ja alle 15-vuotiaat voivat osallistua aikuisen seurassa.