Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Lohjan kaupunki on mukana viettämässä teemaviikkoa muun muassa järjestämällä Lapsen oikeuksien viikon päätapahtuman.

Lapsen oikeuksien viikon päätapahtuma järjestetään Lapsen oikeuksien päivänä sunnuntaina 20.11. klo 10.00–14.30 Laurentius-talossa. Ovet aukeavat klo 9.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Koska Laurentius-talo on sukkatalo, tapahtuma on kengätön.

Sisältöä päivään ovat tuottamassa Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico, Lohjan Tanssiopisto, Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto, Xjumpit, Lohjan harrastajanäyttelijät ry, Tanssiopisto Vinha, Musiikkikoulu Demo, alueellinen nuorisotyö, Moottoripaja, Lohjan kamppailukeskus, Lohjanseudun kuvataidekoulu ja Käsityö- ja muotoilukoulu Taito Etelä-Suomi.

Lisäksi koko tilaisuuden ajan on mahdollista maistella koulu- ja päiväkotiruokaa sekä tutustua koulujen ja päiväkotien siivousvälineisiin ja -tekniikkaan, huilata Silittämössä oman silittäjän tai silitettävän kanssa, kuunnella turvallisuudesta kertovia tarinoita, tutustua erikieliseen lastenkirjallisuuteen tai pelata lautapelejä Lohjan kaupunginkirjaston järjestämänä, piipahtaa esittelypisteille tutustumaan lasten ja nuorten palveluihin ja toimintaan sekä ostaa Laurentius-salin kahvilasta pientä purtavaa.

Tilaisuuden päätteeksi Laurentius-salissa esiintyvät Ikkalan bändikoulu ja Safetybox.

Infopiste sijaitsee Laurentius-talon A-oven läheisyydessä. Infopiste palvelee tapahtuman vieraita koko tapahtuman ajan, ja sieltä saa lisätietoja ohjelmasta ja tapahtumatiloista Laurentius-talossa.