Miten teillä luetaan paikallislehtiä? Mitä osaa lehdestä odotat, tai luetko vain uutiset ja tapahtumat, vai oletko kiinnostunut paikkakunnan yritysten tarjouksista?
Yllättävän usein kuulemme, että vain vanhemmat ihmiset lukevat enää kotiin tulevaa lehteä, mutta tosiasia on paljon monipuolisempi – lehteä lukevat kaikki ne, joita lehden sisältö kiinnostaa. Välillä voi olla jopa, että lehteä ei normaalisti edes avaa, mutta joillakin viikoilla tarvitsee lehdestä jotain tiettyä tietoa esimerkiksi palveluntuottajasta, tai haluaa lukea tulevista paikallisista tapahtumista. Alueellinen kaupunkilehti kuten Ykkös-Lohja on kuitenkin niitä ainutlaatuisia keinoja, joilla uutiset, tarjoukset ja tapahtumat tuodaan lukijoiden luo maksutta ja pyytämättä. Lehti jaetaan koteihin, jotta paikalliset perheet ja asukkaat saisivat tietoa siitä, mitä alueella tapahtuu, ja mitä yritykset tarjoavat.

Sanomalehtiä lukevat kaiken ikäiset
Sanomalehti ei siis ole vain vanhemmille ihmisille – vaan kaikille alueen asukkaille, ja siksi myös lehden sisältö pyrkii tarjoamaan kaikille lukijoilleen ajankohtaista paikallista tietoa.
Monesti tuotteitaan ja palveluitaan markkinoivat yritykset saattavat miettiä, että paikallislehti on ainoa keino tavoittaa vanhemmat ihmiset – nykyään kuitenkin on muitakin kanavia tarjolla. Ykkös-Lohja tarjoaa laajan mainoskanavatarjonnan, missä itse lehti toimii pääkanavana yli 34 000 kappaleen viikkojakelulla. Varsinaisen lehden lisäksi lehden kaikki artikkelit ja mainokset ovat maksutta luettavissa lehden kotisivuilla www.ykkoslohja.fi ja monet tarjoukset sen lisäksi jaetaan vielä alueellisiin sosiaalisen median kanaviin ja yrityspalvelusivustoille kuten www.ostalohjalta.fi sivustolla lehden palveluihin kuuluen.
Siinä missä lehti kertoo niin kulttuuritapahtumista, se kertoo myös kaupungin päätöksenteon uutisia, urheilusta ja kaikesta muusta arkipäiväisestä mitä alueella tapahtuu – sekä myös yritysuutisia, uutisia uusista liikkeistä sekä niitä tarjouksia.
Varsinkin näinä aikoina, kun sosiaalisen median kanavat ovat moninkertaistuneet, tarvitaan yhtä varmaa paikallista kanavaa, joka kertoo niin uutiset kuin paikallisten yritysten tarjoukset.
Seniorit ja digimaailma
Netti tuli 90-luvulla Suomeen ja viimeiset noin 30 vuotta ovat olleet vauhdikasta aikaa tekniikan mennessä vuosi vuodelta eteenpäin. Nykyään meillä on netti aina mukana omissa älypuhelimissamme ja kodin koneista monet saattavat olla netissä kokoajan – katselemme televisiosta suoratoistokanavia ja jääkaappimmekin saattaa ”keskustella” puhelimemme kanssa.
Samalla digitaalinen ja mobiilimaailma on tavoittanut meistä lähes jokaisen ja olemme saaneet opetella uusia asioita niin laskujen maksamisen kuin kaupassa maksamisen suhteen sekä paljon muuta pelaamisesta oman elämän ja liikunnan seuraamiseen. Tämän kaiken mukana digitaalisuus on tullut niin nuorten kuin myös senioreiden arjen osaksi. Seniorit kyllä osaavat käyttää uusiakin teknisiä kanavia, mutta saattavat myös kaivata apua – oletko sinä auttanut oman lähipiirisi senioria tutustumaan uusiin digitaalisiin palveluihin?
KO