Lohjan kaupunginvaltuusto valitsi kokouksessaan 16.11. Lohjan uudeksi kaupunginjohtajaksi diplomi-insinööri Pasi Perämäen. Päätös tapahtui yksimielisesti. Kaupungin teknisenä johtajana toiminut Perämäki nousi kaupunginjohtajaksi kutsumenettelyllä.

–Olemme valitsemassa kaupunginjohtajaa toista kertaa tänä vuonna. Yhteinen tahtotila oli selvä, että jos kaupungin sisältä löytyy halukas kaupunginjohtajaksi, päädymme kutsumenettelyyn. Edellinen avoin hakuprosessi vei kahdeksan kuukautta, joten olisi tärkeää, että tästä selvittäisiin 1,5 kuukaudella, sanoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Luoma.

Kaupunginjohtajan virka täytetään määräajaksi 31.12.2025 saakka. Kokonaispalkka on virkasuhteen alkaessa 10 931,27 euroa kuukaudessa. Perämäen viranhoitomääräys alkoi välittömästi valtuuston päätöksen jälkeen. Perämäellä on taustalla pitkä ura Lohjalla, sillä hän on toiminut jo 30 vuotta johtavana viranhaltijana sekä kaksi kertaa vt. kaupunginjohtajana.

–Olen ollut 30 vuotta mukana tässä organisaatiossa ja nähnyt, millainen kaupunki Lohja on ja mitä täällä on tehty oikein ja mitä väärin. Lohja on nykyään ihan erilainen kuin 80-luvulla, Perämäki sanoi.

Hän totesi, että suuri muutos on taas edessä sote-uudistuksen myötä.

–Tällaista mallia ei ole ollut käytössä missään, joten yhteistyötä täytyy tehdä. Kunnan rooli muuttuu paljon. Organisaatiouudistus pitää saada kuntoon, Perämäki totesi.

SMS

Pasi Perämäki on toiminut Lohjalla 30 vuotta johtavana viranhaltijana sekä kaksi kertaa vt. kaupunginjohtajana.