Lohjan Citymarketin parkkihallisssa järjestetään isänpäivänä sunnuntaina 13.11.klo 9.00–13.00 perinteinen rompetori 14. kerran. Tapahtuman järjestää VMPK ry Helsingin aluekerho yhdessä Lohjan Nostalgiamotoristien kanssa. Myynnissä on niin käytettyjä kuin uudenkarheitakin moottoripyörien ja mopojen osia ym. harrastukseen liittyvää tavaraa. Paikalle odotetaan noin sataa myyjää. Kävijöitä tapahtuma on vetänyt aiempina vuosina reilu 1 000. Kari Lapinaho Helsingin aluekerhosta kertoo, että tapahtuman ovat löytäneet kaikenikäiset vauvasta vaariin.

–Ilmapiiri on ollut aina positiivinen riippumatta säästä, koska saadaan olla sisätiloissa. Tapahtuma on mainio isänpäivälahja. Samalla rouvat voivat tutustua Citymarkettiin kaikessa rauhassa. Naiset ovat toki tervetulleita myös tapahtumaan, vinkkaa Lapinaho.

Rompetorilla on myynnissä niin käytettyjä kuin uudenkarheitakin moottoripyörien ja mopojen osia sekä muuta harrastukseen liittyvää tavaraa.

Rompetorit saivat alkunsa jo 70-luvulla

VMPK ry:n Helsingin Aluekerhon ”Stadin Pärtsärit” rompetoritapahtumat ovat alkaneet Helsingin Tukkutorilla Sörnäisissä 70-luvun puolessavälissä. Ei ollut Internettiä, mutta jotenkin piti saada varaosamarkkinat harrastajien tietoisuuteen. Olle Saarinen pisti tuulemaan ja syntyi ensimmäinen rompetori. Nimi on Saarisen keksimä, kertoo Lapinaho.

Kun tapahtuma joutui aikoinaan siirtymään Tukkutorilta, piti löytää uusi paikka. Se löytyi Tuusulasta olevassa jalkapallokuplahallista. Kun kuplahallin hiekkapohja vaihtui nurmikoksi, oli taas löydettävä uusi paikka. Kovan etsimisen jälkeen löytyi Lohjan Citymarketin parkkihalli.

–Aluksi oli kauppias saatava vakuutettua, että kyseessä ei ole prätkäjengi, vaan järjestäytynyt herrasmiesporukka. Siitä asti on pärjätty mielestämme hyvin, Lapinaho kertoo.

Lohjan Nostalgiamotoristit pyydettiin mukaan alusta alkaen. Nostalgiamotoristeista iso osa on VMPK ry:n eli Veteraanimoottoripyöräklubin jäseniä. Tapahtumassa paikalla ovat myös VPK:n Paloniemen naiset myymässä kahvia ja sämpylöitä sekä pullaa. Myös grillimakkaraa on saatavilla.