Perinteinen Lohjanjärven ympäripyöräily on yksi juhlavuoden tapahtumista ja järjestetään jälleen lauantaina 27.5.2023. Alun perin tapahtuma sai alkunsa 1980-luvun alussa Lohjan ja Paloniemen sairaaloiden omasta tapahtumasta, ja nykyinen ympäripyöräily sai alkunsa vuonna 2005, kun eri pyöräilytapahtumien järjestäjät yhdistivät voimansa.

Vielä viime vuonna tapahtuma järjestettiin maksuttomana omatoimipyöräilynä, ja siitä saatiinkin hyvää palautetta. Tänä vuonna ympäripyöräily järjestetään jälleen massatapahtumana koronavuosien jälkeen. Lähtö tapahtuu Lohjan jäähallin parkkipaikalta klo 10.00 ja reitin pituus on noin 68 km.

Gravel-reitti ja AfterBike -tapahtuma

Lohjanjärven ympäripyöräily tarjoaa monipuolisen ja kauniin reitin, joka kiertää Lohjanjärven maisemia. Taukopaikat ovat Karjalohjalla ja Mustiolla. Munkkikahvit tarjoillaan Unkan baarilla Karjalohjalla ja välipala Mustiolla United Gypsies Brewery -pienpanimolla.

Virvoikkeet pyöräilijöiden tulee kustantaa itse.

Maalissa ssallistujille on luvassa saavat tapahtuman vuositarra sekä urheilujuoma.

Uutuuksia tämän vuoden tapahtumassa ovat muun muassa kauniissa maisemissa kiertävä gravel-reitti rento Retro-sarja.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös AfterBike-tapahtuma Virkistysuimala Neidonkeitaalla klo 14.00–18.00. Tapahtumassa luvassa on esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen kisakatsomo, pihasaunan Tyynelä sekä käytössä ovat Neidonkeitaan uima-altaat.

Pyöräilijöillä tulee olla kypärä

Kaikkien osallistujien tulee käyttää kypärää, ja pyörän kunto tulee tarkistaa ennen reitille lähtöä. Pyörä olisi hyvä huoltaa kotona ennen tapahtumaan tuloa, jotta se ei hajoa matkan varrella. Renkaat, ketjut ja jarrut tulee tarkistaa, ja on hyvä varmistaa, että pyörä on muutenkin kunnossa.

Kunhan menopeli on kunnossa, voi matkaan lähteä millaisella pyörällä tahansa – mummopyörästä maantiepyörään. Tärkeintä on nauttia matkasta ja olla turvallinen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan tehdään Lohjan Liikuntakeskuksen varausjärjestelmän kautta, ja osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjolla on kolme erilaista lippuvaihtoehtoa, jotka sisältävät erilaisia etuja:

Osallistumismaksu ympäripyöräilyyn: Sisältää huoltopalvelut, vakuutuksen, munkkikahvit Unkan baarilla Karjalohjalla, välipalan Mustiolla United Gypsies – pienpanimolla sekä maalissa urheilujuoman ja osallistumistarran.

Yhteislippu ympäripyöräilyyn sekä Neidonkeitaan AfterBike – tapahtumaan: Sisältää ympäripyöräilyn osallistumisen + pääsylippu Virkitysuimala Neidonkeitaan AfterBike – tapahtumaan la 27.5. klo 14.00 – 18.00.

Koko päivän Superlippu: Sisältää ympäripyöräilyn osallistumisen ja pääsylipun Virkistysuimala Neidonkeitaan AfterBike – tapahtumaan sekä ruoan AfterBike-tapahtumassa (Broileripaella, myös kasvisvaihtoehto, ja salaatti).

Lohjanjärven ympäripyöräily on loistava tapahtuma kaikki innokkaille pyöräilijöille ja se tarjoaa jokaiselle jotakin – oli kyseessä sitten ensikertalainen tai kokenut pyöräilijä. Pääset nauttimaan keväästä, kauniista maisemista ja hyvästä seurasta tässä ainutlaatuisessa pyöräilytapahtumassa Lohjanjärven kiertävällä reitillä.

Kun ilmoittautuminen on tehty ja osallistumismaksu maksettu, on hyvä varmistaa, että olet valmis tapahtumapäivään. Tarkista pyöräsi kunto etukäteen, harjoittele tarvittaessa reitillä ja pakkaa mukaan tarvittavat varusteet, kuten juotavaa, eväitä, kypärä ja mahdolliset varaosat.

Muista myös tarkistaa sääennuste ja pukeutua sen mukaisesti.

Kevätsää voi olla arvaamaton, joten varaudu mahdollisiin sadekuuroihin tai viileämpiin hetkiin.

Klo 10.00: Lohjanjärven ympäripyöräilyn yhteislähtö Lohjan jäähallin parkkipaikalta.

Klo 14.00-18.00: AfterBike-tapahtuma Virkistysuimala Neidonkeitaalla. Nauti jääkiekon MM-kisojen kisakatsomosta, pihasaunasta ja uima-altaista.

Yhteislähtö luo tapahtumaan oman fiiliksensä. Tapahtuma kuuluu nimenomaan kevääseen, ja sen kautta halutaan juhlistaa pyöräilykauden alkua ja yhteisöllistä tunnelmaa.

Älä siis epäröi vaan ilmoittaudu mukaan perinteiseen tapahtumaan.

Tapahtuman järjestelyissä ovat mukana Unkan Baari, United Gypsies Brewery, Karjalohja – Sammatin 4H-yhdistys, SPR-Lohja, Lohjan Seudun Reservinaliupseerit ry., Bonnejuomat ja Hiidenveden pitomestarit.