Noin 2 000 motoristia ja alan harrastajaa tapaa toisiaan isäinpäivänä 11.11. kello 9.00 – 14.00 Lohjan Citymarketin parkkihallissa ja tekee tärkeitä ja mielenkiintoisia löytöjä harrastukselleen. Vanhoihin ajopeleihin ei löydä uusia varaosia tai laitteita kaupan hyllyltä, mutta rompetorilta sellaisia saattaa löytää tai ainakin kohdata sellaisen kaverin, joka tietää mistä harrastaja tarvitsemansa löytää.

Isät tulevat jo aamulla paikalle lapsineen, jotta äidillä olisi rauhallinen ja leppoisa hetki aikaa saada isänpäivävalmistelut kuntoon iltapäivää varten, kun juhlakalu saapuu kotiin ja vieläpä hyvillä mielin, jos hän on löytäneet jotain mielekästä ostettavaa rompetorilta.

Rompetorikävijät tarvitsevat myös pientä välipalaa. Nostalgiamotoristit tarjoavat maistuvaa käristemakkaraa ja limsaa omassa myyntipisteestään ja Paloniemen Palonaiset taas huolehtivat kahvituksesta ja kokona leivotusta, tuoreesta pullasta.

Nostalgiamotoristit järjestävät tänä vuonna perinteisen moottoripyöränäyttelyn, joka on varmasti kaikkien mieleen ja tuo nostalgisia muistoja ”vanhoista hyvistä ajoista”. Esillä on toistakymmentä 1950 – 1960 luvun JAWAA!

Tapahtuma on lajissaan Suomen suurimpia ja tunnetuimpia. Paikka, Citymarketin parkkihalli, on mitä ihanteellisin tällaiseen tapahtumaan, lämmin ja valoisa. Myyjät ja kävijät kilvan kiittelevät paikkaa. Pysäköintikään ei ole suuri ongelma, sillä Citymarketin parkkialueella on monta kaveria keltaiset liivit päällään ohjaamassa tulijoita vapaisiin paikkoihin.

Rompetorin järjestäminen vaatii paljon etukäteistyötä ja yhteistyötä. Lohjalainen Nostalgiamotoristit Ry ja VMPK:n (Veteraanimoottoripyöräklubi) Helsingin aluekerho ”Stadin Pärtsärit” ovat vuosikausia tehneet mielekästä yhteistyötä ja kehittäneet tapahtumasta sellaisen ison tapahtuman, mikä se nyt on.

Rompetorille saapuu toistasataa myyjää kauppaamaan aarteitaan. (Kuva: Matti Räty)