Lohjan Citymarketin parkkihallissa järjestetään jälleen isänpäivänä sunnuntaina 14.11. klo 9.00–14.00 perinteinen rompetori. Tapahtuman järjestää Stadin Pärtsärit, mutta myös Lohjan Nostalgiamotoristit on mukana. Rompetori järjestetään nyt 13. kerran Lohjalla. Myynnissä on niin käytettyjä kuin uusiakin moottoripyörien osia sekä muuta moottoripyöräharrastukseen liittyvää tavaraa. Paikalle odotetaan noin 80 myyjää. Kävijöitä tapahtuma on vetänyt aiempina vuosina reilu 1 000. Kari Lapinaho Helsingin aluekerhosta kertoo, että tapahtuman ovat löytäneet kaikenikäiset vauvasta vaariin.

–Ilmapiiri on ollut aina positiivinen riippumatta säästä, koska saadaan olla sisätiloissa parkkihallissa. Tapahtuma on mainio isänpäivälahja isille. Samalla rouvat voivat pyöriä kaupan vaate- ja kenkäosastoilla kaikessa rauhassa, ilman mököttävää isäntää, vinkkaa Lapinaho.

Naiset ovat silti toki tervetulleita myös tapahtumaan. Lapinaho toteaa, että heistä onkin tapahtumassa useita havaintoja niin moottoripyöräharrastajina kuin miestensä seurana paikalle saapuneinakin.

Rompetorilta löytyy niin käytettyjä kuin uusiakin moottoripyörien osia.

Rompetorit saivat alkunsa jo 70-luvulla

–Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon ”Stadin Pärtsärit” rompetoritapahtumat ovat alkaneet Helsingin tukkutorilla Sörnäisissä 70-luvun puolessa välissä. Ei ollut Internetiä, mutta piti jotenkin saada varaosatouhut toimimaan harrastajien kesken. Olle Saarinen pisti tuulemaan ja syntyi ensimmäinen rompetori. Nimikin on Saarisen keksimä, kertoo Lapinaho.

Kun tapahtuma joutui aikoinaan siirtymään Tukkutorilta, piti löytää uusi paikka. Se löytyi Tuusulasta olevassa jalkapallokuplahallista. Kun kuplahallin hiekkapohja vaihtui nurmikoksi, oli taas löydettävä uusi paikka.

–Kovan etsimisen jälkeen löytyi Lohjan Cittarin parkkihalli. Aluksi oli kauppias saatava vakuutettua, että kyseessä ei ole prätkäjengi, vaan järjestäytynyt herrasmiesporukka. Siitä asti on pärjätty mielestämme hyvin, Lapinaho kertoo.
Lohjan Nostalgiamotoristit pyydettiin mukaan alusta alkaen. Nostalgiamotoristeistä iso osa on VMPK:n eli Veteraanimoottoripyöräiklubin jäseniä. Tapahtumassa paikalla ovat myös VPK:n Paloniemen naiset huolehtimassa kahvituksesta.

SMS

Nostalgiamotoristit on järjestänyt tapahtumassa moottoripyöränäyttelyitä.