Tiesitkö, että Lohjalla on lähes 10 000 yli 65-vuotiasta lohjalaista? Koko Lohjalla on asukkaita noin 47 000 ja tavoitteena kaupungilla on kasvattaa asukasluku yli 50 000 asukkaan seuraavien vuosien aikana.

Kaupunkilehti 30 vuotta

Jotkut sanovat, että tämä meidän mediamme, printti, sanomalehti, olisi kuolemassa. Mutta me sanomme, että näin ei ole, kaupunkilehti kuten Ykkös-Lohja on tärkeä väline, kun halutaan kertoa kuntalaisille mitä Lohjalla tapahtuu tai mitä täällä on päätetty. Vastaavaa välinettä ei ole, ei sellaista mikä tulisi kotiin maksutta ja mistään erikseen hakematta.
Kaikki eivät tätä lue, mutta useimmat (kiitos siitä) kyllä lukevat, vaikka digipalvelut myös kehittyvät vuosi vuodelta. Kyllä mekin lehdessä kehitämme omaa www.ykkoslohja.fi sivustoa, joka jo nyt julkaisee kaikki artikkelimme maksutta luettavaksi, sekä tarjoaa paljon uutisia myös muilta tuottajilta. Lisäksi sivuillamme on paljon linkkejä paikallisiin yrityksiin ja palveluihin, joista et välttämättä tietäisi muuten mitään.
Artikkelin otsikko, pidetään huolta toisistamme, liittyy tähän kaikkeen: lehteen, Lohjaan, tulevaisuuteen.

Muuttotappiosta voitolle

Tällä hetkellä Lohja on lievästi muuttotappioinen ja päästäkseen takaisin muuttovoittoisaksi alueeksi, tulee meidän pitää huolta toisistamme ja näyttää se myös ulospäin. Kun Lohja todella voi hyvin, saamme tänne myös uusia lohjalaisia.
Lohjan hyvinvointiin tarvitaan tarpeeksi palveluita, tarpeeksi hyvinvointia ja tarpeeksi viihtyisyyttä. Tarvitsemme uudet kauppakeskukset ja sitä myöten uusia työpaikkoja, mutta niiden lisäksi tarvitsemme paljon muitakin työpaikkoja sekä mielenkiintoisia ura-ja kehityspolkuja nuorille.
Maailma kehittyy ympärillämme niin nopeasti, ettemme välttämättä ehdi itse kehittyä yhtä nopeasti, ja jottemme jäisi alueena jalkoihin, tarvitsemme uusia ajatuksia, ideoita, joilla Lohja viedään 2020-luvulle ja siitä eteenpäin. Pelkästään lupaus tulevasta rautatiestä ei vielä tarkoita mitään. Ei se tuo meille uusia työpaikkoja tai uusia palveluita, se vain mahdollistaa entistä enemmän Lohjan olemisen pääkaupungin uusi ”lähiö”.

Nuoria perheitä Lohjalle

Samalla kun meidän tulee miettiä, miten Lohjalle saadaan lisää nuoria perheitä, meidän pitää varmistaa, että tämän kaiken rakentanut sukupolvi saa tarpeelliset palvelut.
Lohjan kaupungin päätös poistaa pienten toimittajien tiedot esimerkiksi vanhuksille suunnatuilta sivuiltaan ,ja pakottaminen maksullisiin palveluihin, ei tunnu kovin yritystoimintaa tai edes vanhuksia palvelevalta päätökseltä.
Nuorillekin on suunnattu pelikoodaus kursseja ja nuorisotilojen käyttöasteet ovat korkeita, mutta kuitenkin tuntuu, että nuorille ei ole tarpeeksi tekemistä tai tarpeeksi palveluita, eivät kaikki harrasta joka päivä jotain urheilua. Onko Lohjalla harkittu koskaan suuremmassa mittakaavassa eUrheiluun liittyviä palveluita?
Ykkös-Lohja palvelee nyt ja jatkossa koko Lohjaa ja jakelun osalta myös lähialueita, joka viikko ja toivottavasti luette myös kotisivujemme uutiset ja tutustutte esillä oleviin yrityspalveluihin.

Paikallisesti – paikallisille.

KO