Palvelut avataan Hangosta Utsjoelle.

Pienyrittäjistä koostuva kehitysyhteisö YritysVihti ry on palvellut mikroyrityksiä yritysneuvonnan ja kehittämispalveluiden osalta vuodesta 2018 lähtien. Yhdistys on toimintansa aikana auttanut jo satoja pienyrittäjiä kymmenien asiantuntijoidensa voimin. Palveluihin on lukeutunut esimerkiksi neuvonta- ja tukipalveluja, kilpailukykyä vahvistavia koulutuksia sekä eri alojen osaajista koostuvien asiantuntijatiimien toteuttamia kehitysprojekteja.

Digitaalisuuden myötä toiminta on laajentunut myös Vihdin ulkopuolelle mm. Lahteen, Turkuun, Kankaanpäähän ja Kokkolaan. Nyt yhdistys uudistuu voimakkaasti ja tarjoaa jatkossa palveluitaan valtakunnallisesti, avaten samalla ovensa asiantuntijoille ympäri Suomen. Yhdistyksen uusi nimi – BusinessRakentamo – kuvastaakin tahtotilaa olla koko Suomen ketterin ja laadukkain pienyritysten kehitysyhteisö.

Enemmän kuin neuvoja – ratkaisuja

BusinessRakentamon toiminnan ytimessä on halu auttaa pienyrittäjiä yritystoiminnan kehittämisessä sekä tukea kasvun edellytyksiä. Yhdistyksen monialainen asiantuntijaverkosto tarjoaakin apuaan mm. myynnin tehostamiseen, brändäykseen, markkinointiin ja viestintään. Mukana on eri alojen huippuosaajia, joten neuvonnan lisäksi yhdistys tarjoaa avaimet käteen -tyyppisiä ratkaisuja, esimerkiksi Business Finlandin tai ELY:n rahoittamana. Kehityshankkeissa lopputuloksena voi olla vaikkapa 3D-tulostuksella tehty uusi ekologinen tuote tai uusinta lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä mobiilisovellus kansainvälisille markkinoille.

Yhdistyksen missio on kulkea yrittäjien vierellä ja edesauttaa konkreettisin toimin jäsentensä ja kehitysprojektien asiakkaiden yritystoimintaa – aina suunnittelusta toteutukseen asti. Yhdistys haluaakin erottautua muista konsultoivista tahoista nimenomaan käytännönläheisellä otteella – asiantuntemuksesta tinkimättä. Jokaisen asiantuntijan oma yrittäjätausta auttaa myös löytämään sopivia ratkaisuja sekä ymmärtämään yrittäjien erilaisia haasteita.

BusinessRakentamo tukee yrittäjyyttä. Kuvassa BusinessRakentamon perustajajäsenet toiminnanjohtaja Antti Leijala (vas), luova markkinointijohtaja ja koulutuspäällikkö Sanya Saarinen, hallituksen puheenjohtaja Pertti Salovaara ja yritysneuvoja Juha Räty. Kuvasta puuttuu perustajajäsen Tanja Kärki. (Kuva: Antti Hannuniemi)

Aidosti yrittäjien puolella – ovet auki uusille jäsenille ja asiantuntijoille

BusinessRakentamo tarjoaa kaikille jäsenilleen verkostonsa kymmenet – ja alati kasvavat – asiantuntijapalvelut. Jäsenet hyötyvät laajasta verkostosta mm. löytämällä uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita sekä osallistumalla korkeatasoisiin koulutuksiin. Asiantuntijajäsenet voivat puolestaan hyödyntää osaamistaan erilaisissa kehitysprojekteissa sekä järjestämällä koulutuksia.

–Nyky-yhteiskunnassa ei enää ole varaa rakentaa yritysneuvontaa kuntarajojen perusteella – on aika rikkoa keinotekoiset rajapyykit metsissä. Pienyritysten kilpailukyvyn kannalta on oleellista, että he saavat tarvitsemansa tuen paikkakunnasta riippumatta, nopeasti ja helposti ilman turhaa byrokratiaa. Yrittäjät tarvitsevat myös laajan verkoston, jonka avulla he löytävät maanlaajuisesti oikeat kumppanit, ratkaisut ja asiakkaat mahdollisimman nopeasti. Tässä on toimintamme ydin – BusinessRakentamon kautta löytyy ratkaisuja, summaa BusinessRakentamon toiminnanjohtaja Antti Leijala.

BusinessRakentamo