Patrik Antonius on monelle tuttu pokeriammattilainen. Nettipokerin suosion kasvaessa jokaisella on mahdollisuus pelata ja Patrik on onnistunut luomaan pelaamisesta itselleen loistavan uran.

Lapsuus

Patrik syntyi 13. joulukuuta 1980 Helsingissä. Vantaan Hakunilassa lapsuutensa viettänyt Patrik pelasi tennistä ja menestyi kansallisella tasolla. Tenniksen hän tosin joutui lopettamaan selkävaivojen takia. Urheilu on ollut Patrikin harrastuksissa aina. Patrik teki myös mallintöitä. Patrikia kiehtoi nettipokeri, mutta aluksi hänellä ei ollut riittävän suurta pelikassaa, jotta hän olisi päässyt mukaan niihin peleihin, joihin hän todella halusi. Sinnikkäällä yrittämisellä hän kuitenkin alkoi vähitellen saavuttaa unelmiaan. Unelman ja tavoitteen välinen raja on hiuksen hieno, ja tavoitteiden saavuttamiseksi täytyy tehdä suunnitelma.

Patrikilla selkeästi oli tarkka tavoite. Varsinaisen pokeriuran alkuaskeleet Patrik otti asepalveluksen jälkeen suuntaamalla pelaamaan Helsingin kasinolle. Pelaaminen toi vaihtelua liiketalouden opintoihin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa. Nykyisin Patrik asuu Monacossa vaimonsa ja tyttärensä kanssa. Verotus ja lainsäädäntö ovat ajaneet monia muitakin pelaajia ulkomaille. Monacossa sää suosii urheilullisia harrastuksia; tennistä ja golfia pääsee pelaamaan sään puolesta lähes aina, eikä laskettelemaan haluavan tarvitse lähteä kauas.

Pokeriura

Patrik aloitti pelaamisen muutamalla sadalla dollarilla. Voitettuaan pelejä myös pelikassa suureni. Parissa kuukaudessa voittoja oli jo tullut sen verran, että pelikassa oli suurentunut 20 000 dollariin. Patrik muutti Yhdysvaltoihin, jossa hän keskittyi pelaamiseen englannin opiskelujen ohessa. Voittoja tuli tasaisesti ja pelikassa kasvoi. Patrik pelaa sekä nettipokeria että live-pokeriturnauksia. Patrik palasi Suomeen Pian pelikassa olikin kasvanut jo 350 000 dollariin. Patrik alkoi pelata ammattilaisena vuonna 2002. Live-turnauksista hän on voittanut yli kolme miljoonaa ja nettipokerilla hän on saanut melkein 12 miljoonaa. Patrik on maailman pokeriammattilaislistauksen kärkipäässä. Suurten voittojen vastapainoksi joitakin häviöitäkin on mahtunut Patrikin uralle. Hän ottaa häviöt raskaammin kuin voitot pitäen voittamista normaalimpana. Suurten häviöiden jälkeen on järkevää pitää pieni tauko ja jatkaa sen jälkeen uudella innolla pelaamista, kun ajatukset ovat taas kasassa.

Parhaat pokerisivut oman uran aloittamiselle löytyvät netistä ja pelaamisen vauhtiin pääsee jo pienillä panoksilla, eli jokaisen ei tarvitse pelata kuten Antoniuksen.

Vahvuudet

Mikä tekee Patrikista hyvän pokerinpelaajan? Patrikin vahvuuksia ovat hänen vankkumaton pelitaitonsa, kyky lukea vastustajaa ja hyökkäävä pelityyli. Voimakas kilpailuvietti tuo sekin omat etunsa pelaamiseen. Patrik keskittyy pelaamiseen todella hyvin. Vaikka summat olisivat suuriakin, ei Patrik hermoile ja tuskin hän edes miettii pelattavaa summaa kesken pelin. Patrik osaa tehdä ne pelin kannalta oikeat päätökset, ja on mukana varmasti ripaus myös onnea. Patrikilla pitää pokka tilanteessa kuin tilanteessa, eikä hänen ilmeistään voi päätellä sitä, onko kädessä hyvät vai huonot kortit. Patrikilla on erinomainen psykologinen silmä ja hän osaa lukea vastustajia todella hyvin. Pelisilmä on kehittynyt vuosien varrella. Patrik on rakentanut uraansa pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi.

Saavutuksia

Patrik sai vuonna 2018 Vuoden pelaaja -palkinnon. Ulkomailla hän on mm. ollut toisena Macaon turnauksessa, josta hän sai yli kolme miljoonaa dollaria. Rozvadorin highroller turnauksen voitto toi puolestaan 425 000 dollaria. Uran kannalta merkittäviä voittoja ovat esimerkiksi vuoden 2005 toinen sija Bellagion Five Diamond Classic-kilpailussa. Mainita täytyy myös kolmas sija Barcelona Openissa. Scandinavian Open kisoissa voitto vahvisti uraa. Nettipokerihuone Martinspoker sponsoroi Patrikin pelaamista ammattilaisuran alkuvaiheissa.

Patrik on myös esiintynyt High Stakes Poker -televisio-ohjelmassa useilla eri tuotantokausilla. Patrik on itseoppinut ammattilainen, ja hänen mahtava uransa antaa toivoa myös tavallisille pelaajille. Ahkeralla harjoittelulla voi saavuttaa jopa uran pokerin parissa. Entäpä millä nimimerkeillä Patrik pelaa? Tunnetuimpia nimimerkkejä ovat I_Knockout_U, FinddaGrind, Luigi66369 ja CryMeARiver8.