Kuluneen syksyn aikana Lohjalla Mäntynummen koulun alueella on alkanut kokoontua nuorisoa sankoin joukoin. Koululla on useana perjantai-iltana ollut yli 100 nuorta. Nuoret kokoontuvat laajalta alueelta ympäri Lohjaa.

Nuorten keskuudessa on havaittu päihteiden käyttöä, ja erityisesti nuorten liikennekäyttäytyminen on aiheuttanut häiriötä lähitalojen asukkaille. Lisäksi paikalla on tapahtunut pahoinpitelyitä. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on yhdessä Lohjan nuorisotoimen kanssa alkanut suorittaa tehostettua valvontaa alueella viikonloppuisin.

−Viime viikonloppuna valvonnan aikana annettiin yhteensä viisi sakkoa pääasiassa liikenteeseen liittyvistä rikkeistä. Valvontaa jatketaan tarvittaessa tulevina viikonloppuina järjestyshäiriöiden ja rikosten ennaltaehkäisemiseksi, kertoo vanhempi konstaapeli Jani Borenius.

Myös nuorten haltuun päätyneet vahvat alkoholijuomat huolestuttavat poliisia

Poliisin tietoon on tullut syksyn aikana useita tapauksia, joissa lohjalaiset nuoret ovat saaneet haltuunsa vahvoja alkoholijuomia ja joutuneet sairaalahoitoon alkoholimyrkytysten vuoksi.

−Kyseiset tapaukset eivät suoranaisesti liity Mäntynummen koululla tapahtuvaan nuorten kokoontumiseen, mutta poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat nuorten kanssa ja kiinnittäisivät huomiota sekä kiinnostusta nuorten vapaa-ajanviettoa kohtaan, Borenius kannustaa.