Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedotteessa kerrotaan juhannusajan tapahtumista alueella. Vaikka moni käyttäytyi ulkoillessa ja veneillessä asiallisesti, poliisilla on myös huomautettavaa juhannuksen jäljiltä. Loppuviikkona sattui myös useita nuorten pahoinpitelyitä.

Vesijettien kuljettajista osa ajoi riskialttiisti

Länsi-Uudenmaan poliisilla oli torstai-illan ja sunnuntai-iltapäivän 22.-25.6. välillä 793 tehtävää. Torstain ja perjantain sekä perjantain ja lauantain väliset yöt olivat poliisilla erityisen täynnä aina aamuyön tunneille saakka.

Partiot valvoivat leirintä- ja ulkoilualueilla. Lisäksi poliisi sai useita ilmoituksia nuotioista ja puuttui useiden ihmisten toimintaan. Partiot päätyivät sammuttamaan useita tulia. Metsäpalovaroituksen aikana avotulta ei missään nimessä saa sytyttää. Poliisi pisti myös merkille, että ulkoilijoiden jäljiltä maastossa oli valtava määrä roskaa.

Veneellä poliisi tarkasti juhannusviikonlopun aikana noin 40 venekuntaa. Vastaan ei tullut lainkaan päihtyneitä ruorissa. Poliisi kirjoitti kuitenkin muutamia sakkoja vanhentuneiden sammuttimien vuoksi. Rekisteröidyissä moottoriveneissä täytyy olla sammutin, joka on vuosittain tarkastettu tai vuoden sisällä ostettu. Yhdessä veneessä sammutin oli mennyt vanhaksi vuonna 2006. Poliisi kehottaa nyt veneilijöitä tarkistamaan sammuttimensa ajantasaisuuden. Muuten turvavarusteet veneissä olivat kunnossa.

Poliisi valvoi myös vesiskootterien käyttöä. Poliisin pysäyttämät kuljettajat eivät olleet päihtyneitä, mutta osa olisi voinut käyttää enemmänkin järkeä sen suhteen, missä ajoi. Poliisi saa paljon valvontapyyntöjä vesiskoottereihin liittyen. Vesiskootterilla ei kuulu ajaa ihmisten seassa siellä, missä on uimareita. Kuljettajan pitää olla paitsi ajokuntoinen, myös taidoiltaan kyvykäs ajamaan. Alle 15-vuotias ei saa ajaa vesiskootteria, jossa on yli 20:n hevosvoima.

Kolmikko pahoinpiteli ja vaati uhreilta rahaa Raaseporissa

Poliisi sai perjantaiaamupäivällä 23.6. hätäkeskukselta tehtävän Raaseporiin. Ilmoituksen mukaan kolme tuntematonta henkilöä seuraavat ilmoittajaa ja uhkailevat häntä tarkoituksenaan saada hänet nostamaan rahaa. Uhrin seurueessa oli myös muita henkilöitä, ja tekijät pahoinpitelivät ja uhkasivat heitä puukolla.

Partio saapui paikalle kesken pahoinpitelyn ja otti tekijät kiinni. Tekoväline löytyi myöhemmin maastosta. Epäillyt ovat täysi-ikäisiä nuoria. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä.

Nuoret anastivat puhelimen ja rikkoivat paikkoja Inkoossa

Poliisi sai sunnuntaiaamuna 25.6. ilmoituksen Inkoon Koivuniemen uimarannasta, jossa ilmoituksen mukaan nuorista pojista koostunut seurue oli anastanut asianomistajalta matkapuhelimen väkivaltaa käyttämällä. Seurue oli ehtinyt poistua paikalta ennen poliisin paikalle tuloa, mutta poliisi tavoitti seurueen myöhemmin päivällä Raaseporista.

Poliisi otti kiinni neljä nuorta miestä epäiltynä ryöstöstä. Poliisi epäilee seurueen syyllistyneen saman aamun aikana myös varkauden yritykseen murtautumalla kahvilaan Fagervikissä sekä vahingontekoon rikkomalla muun muassa pysäköidyn auton ikkunat. Epäillyistä yksi on täysi-ikäinen ja muut alaikäisiä.

Miesjoukkoa epäillään pahoinpitelystä Hangossa

Poliisi sai sunnuntaiaamuna 25.6. tehtävän Hangon keskustaan, missä ilmoituksen mukaan oli käynnissä tappelu. Paikalla poliisille selvisi, että neljän miehen seurue oli käynyt yhden miehen kimppuun ja pahoinpidellyt tämän. Seurue kohdisti väkivaltaa myös uhrin seurassa olleisiin henkilöihin.

Poliisi otti paikalta kiinni neljä henkilöä epäiltynä pahoinpitelystä. Kaikki epäillyt ovat noin 25-vuotiaita paikkakunnalla vierailemassa olleita miehiä.