Asutko kiinteistössä, jolla on oma porakaivo? Muistatko tai tiedätkö, koska kaivonne on viimeksi huollettu ja pesty?

Porakaivon huolto on välttämätöntä 5–10 vuoden välein, aivan kuten vesitornit ja vesilaitoksetkin huolletaan ja puhdistetaan. Tämä on tärkeää, jotta kaivo pysyy toimintakuntoisena ja vesi pysyy puhtaana. Jos huoltoa ei tehdä säännöllisesti, kaivo saattaa menettää tehokkuutensa ja veden laatu saattaa heikentyä.

Epäpuhtaudet porakaivossa

Porakaivoon voi päästä pieniä eläimiä, kuten hiiriä, sammakoita ja etanoita. Lisäksi porakaivoon kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia ja mikrobikasvustoa, jotka voivat heikentää veden laatua. Tämän vuoksi on tärkeää suorittaa säännöllinen huolto, joka sisältää kaivon puhdistuksen.

Porakaivon pesu ja desinfiointi

Porakaivon pesu ja desinfiointi ovat keskeisiä osia kaivon huollossa. Pesu poistaa kaivosta epäpuhtaudet ja mikrobikasvuston, kun taas desinfiointi tappaa mahdolliset taudinaiheuttajat. Nämä toimenpiteet auttavat pitämään kaivon toimintakuntoisena ja veden puhtaana.

Porakaivopumpun käyttöikä

Porakaivopumpun käyttöikä on yleensä 10–20 vuotta. Kun pumppu tulee elinkaarensa päähän, se on uusittava. Tämä on hyvä tehdä kaivon pesun yhteydessä, jotta pumpun nostotyötä ei tarvitse tehdä kahta kertaa. Uuden pumpun asentaminen voi parantaa kaivon tehokkuutta ja veden laatua.

Kaivon pesu – voi olla että et edes tiedosta ongelmaa….

Video: Aina on ollut hyvä vesi

Porakaivon huollon ajoitus on tärkeää. Huolto tulisi tehdä säännöllisesti, mutta myös silloin, kun kaivossa havaitaan ongelmia. Esimerkiksi jos vesi maistuu tai haisee oudolta, kaivo kannattaa huoltaa. Huollon ajoitus voi myös vaikuttaa kaivon elinikään ja tehokkuuteen.

Porakaivon huolto on tärkeää veden laadun ylläpitämiseksi. Huollettu kaivo tuottaa puhdasta ja turvallista vettä, mikä on tärkeää terveydelle. Lisäksi säännöllinen huolto voi pidentää kaivon käyttöikää ja vähentää korjauskustannuksia.

Me teemme puhdistuksen suurella vesimäärällä ja riittävällä paineella. Tällä menetelmällä saadaan puhtain pesutulos.

Jyri Rodas, #kaivoäijä

Porakaivon huolto on pieni investointi omaan terveyteen

Porakaivon huolto on tärkeä osa kaivon ylläpitoa. Huolto pitää kaivon toimintakuntoisena ja varmistaa, että vesi pysyy puhtaana. Huolto tulisi tehdä säännöllisesti, noin 5–10 vuoden välein, ja se tulisi suorittaa ammattilaisen toimesta. Huollon suunnittelu, toteutus ja dokumentointi ovat kaikki tärkeitä osia prosessia. Huolto on investointi, joka voi parantaa veden laatua, pidentää kaivon käyttöikää ja vähentää korjauskustannuksia.