Nordic Green kampanjassa on nyt kesäkuulta -50% perusmaksuista 6kk ajan Ilmasto pörssisähköstä. 

Pörssisähkö on kasvattanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa, jotka haluavat säästää sähkölaskussa ja hallita sähkönkulutustaan tehokkaammin. Tässä artikkelissa tarkastelemme pörssisähkösopimusten etuja ja annamme käytännön vinkkejä niiden hyödyntämiseen.

Mikä on pörssisähkö ja miten se toimii?

Pörssisähkösopimuksessa sähkön hinta määräytyy sähkömarkkinoiden spot-hinnan perusteella, joka vaihtelee tunneittain. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää edullisempia hintoja, kun sähkö on halvimmillaan. Spot-hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan ja päivittyy joka tunti. Pörssisähkö on usein pitkällä aikavälillä edullisempi vaihtoehto verrattuna kiinteähintaisiin sopimuksiin.

Kenelle pörssisähkö sopii?

Pörssisähkö sopii erityisesti niille, jotka haluavat aktiivisesti hallita sähkönkulutustaan. Jos pystyt ajoittamaan sähkönkäyttösi edullisemmille tunneille, hyödyt eniten pörssisähkösopimuksesta. Pörssisähkö sopii niin kerrostaloasukkaille, rivitalo- ja paritaloasukkaille kuin omakotitaloasukkaillekin. Missä tahansa Suomessa asutkin, pörssisähkö voi olla sinulle kannattava valinta.

Pörssisähkön hyödyt

1. Säästömahdollisuudet: Koska pörssisähkön hinta vaihtelee markkinoiden mukaan, voit säästää rahaa ajoittamalla sähkönkulutuksesi edullisimmille tunneille. Tämä joustavuus auttaa merkittävästi pienentämään sähkölaskuasi.

2. Läpinäkyvyys: Pörssisähkön hinnoittelu on täysin läpinäkyvää. Näet reaaliaikaisen hinnan ja voit tehdä tietoisia päätöksiä sähkönkulutuksestasi. Tämä antaa paremman käsityksen siitä, kuinka paljon maksat sähköstä milläkin hetkellä.

3. Ilmastoystävällisyys: Pörssisähkösopimukset, kuten Ilmasto pörssisähkö, tarjoavat vihreää sähköä. Tämä tarkoittaa, että sähkön tuotanto on ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään hiilijalanjälkeäsi.

Miksi valita Ilmasto pörssisähkö?

Ilmasto pörssisähkö on erinomainen valinta hintatietoisille kuluttajille, jotka haluavat tehdä ilmastoystävällisen valinnan. Sopimuksessa maksat sähköstä markkinahinnan mukaan ja lisäksi vain pienen välityspalkkion (0,45 snt/kWh). Tämä sopimus on toistaiseksi voimassa, mikä antaa joustavuutta ja mahdollisuuden hyödyntää markkinahintojen vaihtelua.

Hyödynnä pörssisähköä tehokkaasti

Seuraa spot-hintoja

Pörssisähkön suurin etu on sen joustavuus. Voit seurata spot-hintoja ja ajoittaa sähkönkulutuksesi edullisimmille tunneille. Nordic Green Energy Suomi -mobiilisovellus on erinomainen työkalu tähän tarkoitukseen. Sovelluksen avulla näet spot-hinnat tänään ja huomenna sekä hintaennusteen jopa viikon ajalle. Tämä auttaa optimoimaan kulutuksesi ja säästämään rahaa.

Hyödynnä edulliset tunnit

Suurin hyöty pörssisähköstä saadaan, kun kulutus painottuu edullisille tunneille. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pyykin pesemistä, astianpesukoneen käyttöä tai sähköauton lataamista yöllä, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös auttaa tasapainottamaan sähköverkkoa.

Vertaa eri pörssisähkösopimuksia

Markkinoilla on useita eri pörssisähkösopimuksia. On tärkeää vertailla niiden ehtoja, hintoja ja palveluita ennen sopimuksen tekoa. Eri yhtiöillä voi olla erilaisia välityspalkkioita ja kuukausimaksuja, joten huolellinen vertailu on tarpeen ennen päätöksentekoa.

Ympäristöystävällisyys

Pörssisähkö voi olla ympäristöystävällinen valinta, jos valitset vihreän sähkötuotteen. Ilmasto pörssisähkö -sopimus tarjoaa uusiutuvaa energiaa, joka on tuotettu kestävillä tavoilla. Tämä auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja suojelemaan ympäristöä.

Pörssisähkön haasteet

Vaikka pörssisähkö tarjoaa monia etuja, siihen liittyy myös haasteita. Hinnat voivat vaihdella huomattavasti ja nousta korkeiksi erityisesti kylminä talvipäivinä, jolloin sähkön kysyntä on suurta. Tämä voi aiheuttaa yllätyksiä sähkölaskussa, jos kulutusta ei seurata tarkasti.

Pörssisähkön tulevaisuus

Pörssisähkön suosio kasvaa jatkuvasti, ja sen odotetaan yleistyvän entisestään tulevaisuudessa. Teknologian kehittyessä ja älykkäiden kodinkoneiden yleistyessä yhä useammat kuluttajat voivat optimoida sähkönkulutustaan ja hyödyntää pörssisähkön etuja. Lisäksi ilmastonmuutoksen torjunta ja vihreän energian suosiminen lisäävät pörssisähkön houkuttelevuutta.

Yhteenveto

Pörssisähkösopimus tarjoaa monia etuja verrattuna kiinteähintaisiin sopimuksiin. Sen joustavuus ja mahdollisuus hyödyntää edullisia spot-hintoja auttavat säästämään sähkölaskussa. Lisäksi pörssisähkö voi olla ympäristöystävällinen valinta, erityisesti jos valitset vihreän sähkötuotteen. On kuitenkin tärkeää olla tietoinen hinnanvaihteluista ja seurata kulutustaan tarkasti.

Kommentoi kirjoitusta