Pusulan kesäteatteri esittää heinäkuussa itsenäisen jatko-osan viime vuoden näytelmälle Pirtulan piristyspäivät. Tänä vuonna Ahjolan näyttämöllä nähdään Ameriikan serkku.

Viime vuoden näytelmä sai niin innostuneen vastaanoton, että tekijöissä heräsi ajatus jatko-osasta seuraavalle kesälle. Uusi komedia on kirjoitettu sellaiseksi, että sen tapahtumiin pääsee mukaan, vaikkei olisi viime vuoden esitystä nähnytkään, lupaa näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Maarit Nurmi.

Koska näytelmä sijoittuu kartanoon, se sopii mainiosti Pusulan kesäteatterille. Onhan teatterin kotinäyttämö Ahjola rakennuksena muhkea ja arvostusta herättävä, Nurmi luonnehtii.

Kartanonrouva Cecilia on saanut Birkengårdiin avukseen tyttärensä Marleenan, ja yhdessä he ovat keksineet tuottoisaa käyttöä kartanon tyhjälle yläkerralle. Cecilian rahahuolet näyttävät siis vihdoin olevan ohi, ja hänen elämänsä on muutenkin mallillaan. On, kunnes paikalle saapuu vauhdikas Amerikan-serkku yllättävine vaatimuksineen. Tällöin yksi jos toinenkin alkaa punoa juonia, ja kohta kukaan ei tiedä, mitä kukakin yrittää.

Ameriikan serkku on hersyvä kuvaus oman edun tavoittelusta ja halusta kääntää asiat itselleen mieluisiksi. Näytelmän tulkitsevat vanhat tutut pusulalaiset näyttelijät, joista suurin osa kuuluu Pusulan improvisaatioryhmään.

Näytelmää on harjoiteltu sydäntalvesta asti. On ollut hienoa nähdä, miten teksti on alkanut elää näyttelijöiden roolisuorituksissa, kiittää ohjaaja.

Näytelmän ensi-ilta on keskiviikkona 3.7.2024 kello 19 Pusulan Ahjolassa (Kaukelantie 2). Seuraavat esitykset ovat pe 5.7. klo 19, su 7.7. klo 17, ke 10.7. klo 19, pe 12.7. klo 19 ja su 14.7. klo 17. Tiedustelut ja lippuvaraukset tekstiviestillä tai soittamalla 044 548 6684 tai 045 692 4114. Lippujen hinnat: aikuiset 20 e, alle 16-vuotiaat 10 e.

Pusulan kesäteatterin työryhmä: Edessä vasemmalta Iiris Anttila ja Suvi Tuomi. Keskirivissä Marjatta Lahtinen, Raili Viitanen, Irma Paasovaara, Sari Moisio ja Mari Levänen. Pianon takana Elina Heikkilä. Kuvaaja: Anssi Linden.

Kommentoi kirjoitusta