Suomen uusin teemapuisto PuuhaPark avataan lauantaina 13.6. Pitkään oli epäselvää, miten ja milloin tämän kesän puuhakausi pääsee käyntiin. Uusimpien Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan huvi- ja teemapuistot voivat kuitenkin avata ovensa. Linnanmäki on ilmoittanut avaavansa perjantaina 12.6., jolloin siis alkaa huvipuistokausi Suomessa ja heti perään 13.6. alkaa sitten puuhakausi.

Korona-aika asettaa tietysti omat haasteensa kaikille teemapuistoille. Kuten arkielämässäkin, niin etäisyyksistä ja turvaväleistä tulee huolehtia, samaten kuin käsihygieniasta.

–Noudatamme tarkasti kaikkia viranomaisohjeita ja suosituksia. Perusongelmana on ollut, että viranomaisetkaan eivät ole saaneet kunnon, selviä ohjeita ministeriöstä. Odotamme kaikki, että saamme vielä tarkentavia ohjeita ministeriöstä. Tärkeimpänä on varmasti turvavälien pitäminen, mistä tietysti vastuu on meistä jokaisella ihmisellä jo muutenkin tällaisena aikana, toteaa PuuhaParkin Niko Partanen.

Näillä näkymin lähes kaikki toiminnot tulevat olemaan avoinna. Puiston on tarkoitus olla avoinna päivittäin koko kesälomakauden 13.6.–16.8. ja tämän jälkeen viikonloppuisin syyskuun puolelle.

–Odotettavissa on varmasti vilkas kesä, sillä ihmisillä varmasti patoutunutta kysyntää liikkumiselle ja tekemiselle. Toki kaikki riippuu vallitsevasta tilanteesta ja siitä, ettei tartuntojen määrä lähde uuteen kasvuun. Olemme tässä täysin kohtalon armoilla, kuten kaikki muutkin, toteaa Partanen.

PuuhaParkin maskotit Tedi Tiikeri, Tilda ja Mini-Tedi sekä Veli Vekkuli.

Luokkaretket siirtyvät mahdollisesti syksyyn

PuuhaPark on suosittu retkikohde ryhmille ja erityisesti koululaisten kevätretkille. Tänä vuonna kaikki kevätretket peruuntuivat ja puisto aukeaa muutenkin yli kuukautta myöhemmin kuin normaalisti. Monet ovat vilautelleet ajatusta, että luokkaretkiä pidettäisiin syyskuussa. Mikäli yleistilanne pysyy hyvänä ja lisärajoituksia ei tarvita, PuuhaParkissa on mahdollisuus järjestää luokkaretkiä myös syyskuussa.

PuuhaPark on uuden ajan huvipuisto

Ojakkalassa sijaitseva PuuhaPark on Suomen uusin teemapuisto ja se on saavuttanut suuren suosien jo ensimmäisten kesiensä jälkeen. Vuonna 2016 avattu PuuhaPark kuuluu pääkategorialtaan huvi- ja teemapuistoihin.

–Puisto on nähtävä uuden ajan aktiviteettipuistona. Suurimpana erona muihin teemapuistoihin on, että PuuhaParkissa tehdään kaikki itse kehittämällä omia liikunnallisia ja motorisia taitoja, mutta viihdyttävällä tavalla. Lapsi ei parhaimmillaan edes huomaa ja ymmärrä, että liikkuu koko ajan, jos on riittävän hauskaa, toteaa puiston ideoinut ja toteuttanut Janne Uotila. Tarkoitus oli tehdä puisto, jossa jopa kolme sukupolvea liikkuu yhdessä. Uotila sanookin, ettei halunnut puistosta mitään perinteistä lasten leikkihallia, missä lapset leikkivät keskenään ja vanhemmat vain istuvat ja juovat kahvia. PuuhaParkissa halutaan vanhemmat ja jopa isovanhemmat mukaan liikkumaan yhdessä lapsien kanssa ja opettamaan heille uusia asioita ja lajeja.

Winter Nallen seikkailuvuori odottaa lapsia leikkimään.

Kotimaan matkailu kasvussa

Monet tahot ovat veikanneet kotimaan matkailulle huippukesää. Tosin vielä voi tulla lisärajoituksia kesän aikana, mikä voi pahimmillaan seisauttaa myös kotimaanmatkailun. Kaiken kaikkiaan kesästä on tulossa yrittäjille vaikea, hyvin epävarma ja riskialtis. PuuhaParkissa tilanteeseen suhtaudutaan rauhallisesti.

–Seuraamme tilannetta ja toimimme aina kulloistenkin ohjeiden mukaisesti. Tilanteet saattavat muuttua nopeastikin meistä riippumattomista syistä, eli ei tässä auta kuin mennä tilanteen mukana ja noudattaa viranomaisohjeita, toteaa Partanen.

Vihti Resortin alueella toimii kolme eri yritystä: PuuhaPark, Vihti Ski ja Vihti Golf. Vihti Resort alkaa olla merkittävä toimija kotimaan matkailumarkkinoilla, sillä kävijämäärät alkavat lähestyä jo 200 000 vuositasolla. Työntekijöitä alueella on vuositasolla 150, joista suurin osa on kausityöntekijöitä. PuuhaPark aloitti 50 puistotyöntekijän haun kesäksi.

PuuhaParkin grillipaikat ovat suosittuja ja niillä on tunnelmaa.
Janne Uotila ja puiston sirkustirehtööri Klaus Arpia sekä Tilda Tiikeri ovat valmiina puuhakauden avaukseen.