Vajaat kaksi vuotta olemme saaneet elää erilaisen arjen keskellä. Työmme, harrastuksemme, koko elämämme on monella muuttunut kenties loppuelämän ajaksi, mutta elämäämme rajoittaneet valtion asettamat rajoitukset alkavat vähitellen poistua. Alamme palata takaisin aktiiviseen arkeen.

Ruokaravintolat saavat jo nyt toimia aukioloaikojensa rajoissa, mutta asiakaspaikkoja on vielä rajoitettu. Musiikki ja viihde on palautettu ravintoloihin ja pubeihin ja tapahtumat voivat oikeasti alkaa markkinoida itseään, sillä nyt saa jo ihmisetkin tulla paikanpäälle katsomaan. Mutta yhä moni vähänkään isompi tapahtuma miettii omaa tekemistään, ja monet ovat jo aiemmin tehneet päätöksen siirtää koko tapahtumansa ensi vuodelle. Tälle vuodelle siis mahtuisi lisää pieniä tapahtumia, ja me Ykkös-Lohjassa olemme valmiita niistä myös kertomaan, sekä lehtemme sivuilla että digitaalisissa kanavissa kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Olemme menossa kohti juhannusta ja kesälomakautta, ja heinä-elokuussa meillä on Lohjalla sitten ovat asuntomessumme, jonka rakennettua ranta-aluetta pääsemme sitten ilman lippuakin ihastelemaan ja käyttämään sitten messujen jälkeen. Asuntomessut tulevat näkymään kesän aikana muutenkin Lohjan alueella erilaisina tapahtumina, ja kyllähän Lohjaa myös vähän ehostetaan vieraita varten. Me tuotamme lehden joka viikko ja vaikka emme olekaan asuntomessujen virallinen kumppani, olemme kuitenkin paikallinen, yksityinen media, eli seuraamme ja raportoimme asuntomessuista sekä kaikesta muustakin mitä Lohjalla tapahtuu.

Näin kesäkuun puolessa välillä on hyvä muistaa, että seuraava isompi lehti on tulossa jo keskiviikkona 7.7. kun Ykkös-Lohja mökkiteema jaetaan peräti 45 500 talouteen sisältäen noin 1500 kesäasuntoa!

Uusi valtuusto Lohjalle

Kuntavaalit menivät kaikkien odotusarvojen mukaisesti loppujen lopuksi hyvin. Lohjallakin tapahtui pieniä muutoksia, mutta kuten koko maassa – äänestysprosentti oli todella matala ja käytännössä jo noin sadalla äänellä pääsi Lohjalla valtuustoon.

Lohjalla voittajia olivat Kokoomus, joka nousi Lohjan johtavaksi puolueeksi ohi SDP:n sekä eniten kannatustaan nostanut Perussuomalaiset, joka sai viisi prosenttia enemmän ääniä kuin viimeksi ja nousi kolmanneksi ohi Vihreiden. Myös Kristillisdemokraatit ja RKP saivat enemmän ääniä kuin viimeksi. Äänimäärissä katsoen häviäjiä Lohjalla olivat SDP, Vihreät, Keskusta sekä Vasemmistoliitto. Valtuustossa tämä näkyy siten, että nyt sekä Kokoomuksella että SDP:llä on 11 valtuutettuja kun aiemmin tilanne oli 12-10 SDP:lle, Perussuomalaiset saivat kaksi lisää ja Kristillisdemokraatit yhden. SDP:n ohella paikkoja menettivät Vihreät (1), Keskusta (1) sekä Vasemmistoliitto (2). Tämä kaikki johti siiten, että Lohjan kunnallisvaltuutetuista on nyt uusia 3 9% ja valtuutetuista 51 % on naisia. Keski-ikä on hieman Suomen kaikkien kunnallisvaltuutettujen yläpuolella 53 vuodessa. Eniten Lohjalla äänestettiin Karjalohjalla 55,6 % ja vähiten Ojamo-Rantakantti alueella 46,8 %.

Tulokset: https://vaalit.yle.fi/kv2021/fi/regions/2/municipalities/444

KO