Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Rakennusvälineitä ”montusta parkettiin”

konevuokraamo, rakentaminen, remontointi

Vuokraava Oy vuokraa koneita ja laitteita sekä ammattilaisille että yksityisille rakentajille.

–Valikoimasta löytyy rakennuskoneita montusta parkettiin. Kaikkea, mitä omakotitalon tai taloyhtiön korjauksiin ja rakentamiseen tarvitsee ja jos jotain ei ole, se ostetaan. Lisäksi on mm. erilaisia kaivinkoneita, telineitä, maantiivistysvälineitä, siivouslaitteita ja puutarhakoneita, tiivistää Janne Mäkinen Vuokraava Oy:stä.

Kyseessä on perheyritys, jonka Jussi ja Riikka Vainikka perustivat vuonna 1979.

–Itse olen ollut täällä kesätöissä jo 28 vuotta. Tuli vähän pidempi kakku kuin olin ajatellut, naurahtaa Mäkinen.

–Tämä on kuin koti, ei täältä osaa pois lähteä. Tämä on kiva työ, jossa saa olla tekemisissä monenlaisten ihmisten kanssa ja joka päivä oppii uutta. Nyt ollaan siirtymässä akkukäyttöisiin laitteisiin ja niissä on oma opettelunsa. Esimerkiksi akkukäyttöinen moottorisaha teroittaa itse terän, kun painaa nappulasta, Mäkinen esittelee.

Uutuuksina valikoimasta löytyy käsikäyttöisiä maaporia.

–Asiakkaat kertovat aina, mitä meiltä pitäisi löytyä, Mäkinen naurahtaa.

–Tällä hetkellä maantiivistystyökalut, pienet kaivurit ja maalaustelineet ovat kysyttyjä, hän jatkaa.

Vuokraava Oy toimii pääkaupunkiseudun, Lohjan, Inkoon, Karjaan ja Kirkkonummen alueella.

–Lääniä riittää. On hyvä, että konevuokraamoja on useampia, jotta kilpailu tasaantuu, eikä kukaan voi nostaa hintoja, Mäkinen toteaa.


Asiakas saa helposti suuremmatkin laitteet ja koneet toivomaansa paikkaan, sillä konevuokraamo huolehtii tarvittaessa kuljetuksesta.

Rohkeasti vuokraamaan

Vuokrauspalvelulla on monia etuja. Sen lisäksi, ettei laitetta tarvitse ostaa itse, sille saa tarvittaessa kuljetuksen kohteeseen eikä laitetta tarvitse huoltaa ja säilyttää itse.

–Omat laitteet joutuu aina huoltamaan itse ja viemään korjattavaksi, jos ne hajoavat.

Mäkisen mielestä monikaan kuluttaja ei tarvitse omaksi useimpia laitteita.

–Ei esimerkiksi viittä puuta varten kannata omaa klapikonetta ostaa.

Arkisimpiakin välineitä voi vuokrata peräkärryistä lähtien. Asiakkaita opastetaan huolellisesti laitteiden käyttöön ja niitä voi myös kokeilla ennen vuokraamista.

–Kädestä pitäen näytetään, miten laite toimii ja katsotaan, miten sen käyttö lähtee sujumaan, Mäkinen sanoo.

Hän vakuuttaa, että vaikka laitteet ja koneet olisivat lähtökohtaisesti vieraita, niitä oppii kyllä käyttämään.

–Ajatuksena on, että ihmiset uskaltavat itse käyttää niitä. Siksi tänne on synnytty, että opitaan uusia asioita. Myös maltti on valttia, Mäkinen toteaa.

Hän kertoo, että pari vuotta sitten Vuokraava järjesti Lempolan K-kaupan pihalla tapahtuman, jossa ihmiset pääsivät kokeilemaan erilaisia Avanteja. Kokemukset olivat hyviä ja laitteiden kuljettajiksi uskaltautui monenikäistä väkeä. Neuvoilla ja ohjauksella pääseekin pitkälle, eikä laitteiden kanssa satu juurikaan haavereita.

–Harvoin sattuu mitään, mutta joskus tulee laitteiden käyttövirheitä. Avantit ja kaivurit voivat kaatua, jos niillä ajaa rinnettä alas kauha ylhäällä ja kaartaa. Nosturit voivat kaatua, jos ne on tuettu huonosti. Nosturin korista ei myöskään pidä enää kurkotella tikkailla minnekään. Onneksi sellainen on jo loppunut. Kerromme kuitenkin näistä asioista etukäteen kaikille vuokraajille, Mäkinen toteaa.

SMS


Tällä hetkellä etenkin maantiivistystyökalut, pienet kaivurit ja maalaustelineet ovat kysyttyä tavaraa.