Rantajamit on perinteikäs jo 29 kertaa järjestetty kaupunkifestivaali, joka on vakiinnuttanut paikkansa osana suomalaista ja lohjalaista kulttuuria. Rantajamit on kesän odotetuimpia tapahtumia Länsi-Uudenmaan alueella. Nyt halutaan kuitenkin toimia vastuullisesti, joten Rantajamit 2020 perutaan ja 30-vuotista taivalta juhlitaan vasta kesällä 2021.

Rantajamit on tuhansia ihmisiä ympäri Suomea yhteen keräävä tapahtuma ja korona-aikana tällaiseen kokoontumiseen liittyy riskejä. Pandemian väistymistä on hyvin vaikea ennustaa, joten turvallisimmalta ratkaisulta tuntuu nyt siirtää tapahtumaa vuodella eteenpäin. Jos vielä päätöstä vielä pitkitettäisiin, tulisi tapahtumalle peruutuskuluja, jotka tässä tilanteessa halutaan varata muun ravintolatoimintamme elvyttämiseen, kun se on taas mahdollista.

Tapahtumaa vuosien ajan luotsannut ydintiimi on päätöksestä surullinen, mutta painottaa yleisön, artistien ja tapahtuman toteuttavan tiimin turvallisuuden sekä terveyden olevan yhden kesän festivaalien sijasta tärkeämpiä.

Ennakkolipun ostaneet voivat käyttää lippunsa sellaisena ensi vuoden tapahtumassa tai palauttaa sen 31. 5. mennessä Tiketin ohjeiden mukaisesti, jolloin lipunhinnan saa takaisin. Ensi vuoden tapahtuma järjestetään 8.7–10.7.2021.