Vuonna 2014 perustettu Laakspohjan ratsastuskoulu sijaitsee idyllisessä maalaisympäristössä Laakspohjan kartanon mailla. Hevosia ratsastuskoulusta on 13 ja poneja kahdeksan. Tunteja eritasoisille ratsastajille löytyy aloittelijoista kokeneisiin.

–Meillä on tunteja ihan pienille tarkoitetuista minitunneista lähtien. Este- ja kouluratsastusryhmiä on kaikentasoisille ja kesällä tehdään pitkiä maastoretkiä harjun metsiin, kertoo ratsastuksenopettaja Petra Virolainen.

Ratsastamisen lisäksi hevosia pääsee hoitamana ja auttamaan esimerkiksi taluttamalla hevosia alkeistunneilla.

–Tallityttökulttuuri on vähenemässä. Kaipaamme reippaita avustajia, Virolainen vinkkaa.

Kilpailemaankin pääsee.

–Olen kuljettanut oppilaita kilpailuihin lähialueille sekä valtakunnalliseen ratsastuskoulumestaruuskilpailuun, joka järjestetään vuosittain jossain päin Suomea.

Petra Virolainen kertoo, että omaheppapaketin kautta pääsee treenaamaan ja kilpailemaan tietyllä hevosella ja harjoittelemaan oman hevosen pitämistä.

Laakspohjan ratsastuskoulun erikoisuus on omaheppapaketti.

–Sen avulla voi harjoitella oman hevosen pitämistä. Siinä treenataan yhdellä tietyllä hevosella kuin se olisi oma, mutta omistamiseen liittyvistä riskeistä ei tarvitse huolehtia. Hevosella voi myös käydä ulkopuolisen valmentajan valmennuksissa ja osallistua kilpailuihin. Ratsastajat ovat kehittyneet hyvin, kun he pääsevät harjoittelemaan pienryhmässä. Yhteistyö kehittyy, kun hevonen ja ratsastaja oppivat tuntemaan toisensa, Virolainen avaa.

Laakspohjassa heppasynttärit voi järjestää kuka tahansa, vaikkei muuten kävisi tallilla.

–Olemme järjestäneet heppasynttäreitä alusta asti. Ne ovat olleet todella suosittuja, Virolainen kertoo.

Synttäreillä hoidetaan hevosia ja leikitään tai ratsastetaan pari tuntia.

–Ohjelmaa kehitetään toiveiden mukaan. Voimme esimerkiksi leikkiä viestiä hevosten kanssa ja tehdä niille juhlakampauksia.

Tallilla järjestetään myös esimerkiksi tyky-päiviä ja koulujen liikuntapäiviä. Yhteistyötä on tehty monien eri tahojen, kuten Lohjan nuorisotyön, Jalavan koulun ja Lauren kanssa.

Laakspohjanratsastuskoulu@gmail.com

050 566 2577

www.laakspohja.fi