Tänään: 22.07.2024

Päätoimittaja

Ravintola Hannes Lohjalla kymmenen vuotta

hannes, ravintola, saajos, vivamo

Siitä on tasan kymmenen vuotta, kun entisestä kansakoulusta muovautui uusi tilausravintola Lohjalle, ravintola Hannes avattiin. Ravintola Hanneksella oli historiaa jo ennen Lohjalle tuloa, sillä ravintola Hannes perustettiin vuonna 1994. Toiminta alkoi Helsingissä Museokatu 28:ssa. Vuonna 2004 Hannes sai hieman suuremmat tilat Lastenkodinkujalta.

2008 Hannu Harva toteutti pitkäaikaisen haaveensa suuremmasta ravintolatilasta. Vanha kansakoulu Lohjan Vappulassa mahdollisti entistä paremmin perhejuhlien ja seminaarien järjestämisen. Alusta asti Hannes on ollut ’isännän’ ravintola – maison de maître. Isäntä on aina paikalla varmistamassa vieraiden viihtymisen.

Seuraava askel otettiin 2016

Vuonna 2016 Hannu Harva Oy aloitti yhteistyön Vivamon loma-ja kurssikeskuksen kanssa ja valmistaa nykyään kaikki Vivamon ravintolan ruoat sekä hoitaa tapahtumien catering-palvelut.

– Vuosien varrella meille on esitelty paljonkin erilaisia ravintolatiloja ja ravintoloita ja kyselty, josko meitä kiinnostaisi lähteä pyörittämään ravintolaa, mutta olemme suurimmalle osalle näistä kyselyistä vastanneet ystävällisesti ei kiitos, kertoo Hannu ”Hannes” Harva.

– Mutta toissa vuonna Vivamon ehdotus tuntui luontevalta ja hyvältä paikalta aloittaa tällainen yhteistyö ja samalla kasvattaa omaa toimintaamme järkevällä ja kestävällä tavalla. Vivamon lounashan on kaikille avoin ja lounasta tarjotaan arkisin kello 11-13 sekä sunnuntaisin kello 11.30-13.30. Vivamollahan on loistavat tilat erilaisten tapahtumien pitämiselle ja isoillekin juhlille sillä isoon ravintolasaliin mahtuu yli 150 ruokailijaa. Vivamon keittiössä valmistuvat myös aamiaiset, välipalat, päivälliset sekä iltapalat kurssilaisille ja kokoustajille.

– Olemme olleet tyytyväisiä ja iloisia Vivamo yhteistyöstä ja nyt vuoden 2018 alettua olemme jatkaneet samalla linjalla eli sanoimme kyllä, kun Seppo Saajos kyseli meitä tulemaan heille pitämään heidän lounasravintolaansa.

Ravintola Hanneksen 24. vuosi tuo yhden ison muutoksen

Kuvassa Hannu Harva, Minna Nyman sekä Matti Harva.

Ruokala Saajos on myös kaikille avoin, ja lounasta on tarjolla arkisin kello 11-13. Muina aikoina on mahdollisuus järjestää yksityistilaisuuksia. Ruokala Saajoksella on omat Facebook-sivunsa, jossa Ruokala Saajosta emännöivä Minna Nyman aktiivisesti päivittää lounaslistat ja kuvia lounaasta.

– Kumpaakaan näistä päätöksistä ei ole tarvinnut harmitella ja olemme mielissämme siitä, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä ruokaamme ja tapaamme toimia.

Kaikkien näiden muutosten lisäksi Ravintola Hanneksen 24.vuosi tuo myös yhden ison muutoksen, yrityksen toimitusjohtaja vaihtuu.

– Nyt on aika tehdä sukupolvenvaihdos eli yli 20 vuotta toiminnassa mukana ollut poikani Matti ottaa vetovastuun yrityksestä. En minä itse minnekään katoa, vaan olen yhä mukana toiminnassa mutta vetovastuu siirtyy nyt Matille.

– Käytännössä mikään ei oikeastaan muutu ja kaikki jatkuu aivan kuten tähänkin saakka, kertoo uusi toimitusjohtaja Matti Harva.

– Tässä vaiheessa onkin hyvä muistuttaa mahdollisia kesäjuhlien järjestäjiä, että kesän päivät alkavat kalenterissa täyttymään, joten kannattaa olla ajoissa varaamassa paikkoja, jotta saa juhlansa haluamanaan aikana.

Hannes ja Matti toivottavat kaikki vanhat ja uudet asiakkaat käymään moikkaamassa heitä niin ravintola Hanneksessa kuin tutustumassa myös Vivamon sekä Saajoksen lounastarjontaan.

http://www.hannes.fi/